Подобрява се състоянието на жената, която пострада при взрив на

...
Подобрява се състоянието на жената, която пострада при взрив на
Коментари Харесай

Водачът на взривената на бензиностанция кола сипал метан вместо пропан-бутан

 Подобрява се положението на дамата, която пострада при гърмеж на бензиностанция в Добрич. При случая почина нейната майка, която е била в автомобила. Прокуратурата проверява случая, оповестява bTV. Бензиностанцията е затворена от управлението, с цел да се открият вредите и да се спомага на следствието.

" Нямаме наставление от нито една институция или орган да ограничим работата ", изясни Димитър Димитров от управлението на бензиностанцията. До края на деня ще се работи с клиенти, изясни той и уточни, че бензиностанцията е в изрядно положение – механически и по документи. Той изясни, че при случая няма възпламеняване или пожар, а е породен от неизправна газова бутилка. Всички колонки – освен метанова и газовата, само че и колонките за светли горива се ревизират постоянно, твърди още Димитър Димитров.

По думите му бутилката е била за пропан-бутан, а лидерът на автомобила е поискал да се зареди метан. Началникът на ДАИ в Добрич – Стефан Милев, заяви, че автомобилът има всички документи за осъществяване на таксиметрова активност.

" В протокола за периодически механически обзор не е отразено, че колата е имала инсталирана газова уредба. Този обзор е от 20 август 2019 година, преди към месец – това значи, че сега на прегледа не е имало инсталирана уредба ", изясни още Стефан Милев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР