Подновява се присъственото провеждане на часове по производствена практика в

...
Подновява се присъственото провеждане на часове по производствена практика в
Коментари Харесай

Подновяват някои присъствени часове в професионалните гимназии |

Подновява се присъственото осъществяване на часове по индустриална процедура в професионалните гимназии, когато те не могат да се реализира от разстояние. Това излиза наяве от заповед на министрите на образованието и опазването на здравето Красимир Вълчев и Костадин Ангелов.

Директорите на учебни заведения към този момент са известени, че изключения от заповедта на министър Ангелов за отдалечено образование на всички възпитаници в гимназиална степен се позволява за:

- провеждането на часовете по образователна и по индустриална процедура за придобиване на професионално обучение, които не могат да се реализират от разстояние в електронна среда. В тези часове носенето на маска и спазването на отдалеченост са наложителни.

Обучението посредством работа (дуалната система на обучение) е характерна форма за придобиване на професионална подготовка, която включва и практическо образование в действителна среда, при което учениците са с друг статут на територията на предприятието, образованието продължава да се реализира присъствено при наложително съблюдаване на противоепидемичните ограничения, се коментира в текста;

- полагане на изпитите при независима и при задочна форма на образование , в случай че няма техническа опция за обезпечаване на надеждност при осъществяване на изпитите в електронна среда. В тези случаи изпитите могат да се организират на територията на учебното заведение при съблюдаване на противоепидемичните условия за отдалеченост, потребление на защитни маски и стерилизация. Очните занятия при задочната форма могат да се организират и електронно;

- провеждането на олимпиади и надпревари за всички възпитаници , като не се позволява разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки. Необходимо е да се съблюдават противоепидемичните ограничения за отдалеченост, носенето на защитни маски и стерилизация. Изключението се вкарва защото е неприемлива неравнопоставеност на участниците;

- учители, които работят на територията на учебното заведение, до момента в който учениците са в образование от разстояние в електронна среда.

За всички други действия, за които е невероятно или несвоевременно провеждането им в електронна среда от разстояние, подновяването им ще става единствено с позволение от министъра на образованието и науката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР