Поднасям личните си извинения към двете семейства и на целия

...
Поднасям личните си извинения към двете семейства и на целия
Коментари Харесай

Шефът на Шейново: Виновните за размяната на бебетата ще бъдат строго наказани

Поднасям персоналните си извинения към двете фамилии и на целия личен състав на болничното заведение. Изразявам цялостно подпомагане казусът да бъде позволен бързо и най-добре за двете фамилии, съобщи шефът на болница Шейново Румен Велев във връзка разменените бебета. 

От 30 години съм акушер.-гинеколог и не съм виждал сходен случай. Не мисля, че се постанова оставката ми, само че в случай че би трябвало - аз постоянно съм подготвен да я дам, заяви 

Повече от седмици текат някалко поверки. Веднага подадох сигнал в полицията откакто разбрах за случая. Искахме да се резервира безмълвие поради деликатността на случая, опазване на персонални данни. 

Затова до този миг нямаше информация по случая.

В болничното заведение още 3 инспекции обясняват събитията, довели до недоразумението.

Не, няма неточност в гривничките на бебетата. Но те се разминават в гривните на майките. Просто майките и децата имат идентични, само че майката на бебе А е получила тази на бебе Б.

Това е неприемливо, доста органи проверяват по какъв начин се е стигнало до такава степен Уверявам ви, че хората, които са съдействали за грешката, ще бъдат осъдени строго.

Има слушаващи обстоятелства, които не можем да си разбираем. Смятам, че няма предумисъл за размяната на децата.

Слущаващо е, че по време на престоя в болничното заведение нито една от двете майки не е обърнала внимание на номерата на гривните. При изписването на децата, те не са били свалени. И въпреки всичко три месеца е прекомерно дълъг интервал, с цел да не си погледнат гривните на бебетата. 

Разбрахме за размяната към 8-9 дзекември, когато една от майките се обадила на нашата неонатоложка да каже, че има проблем. Още на идващия проблем алармирахме полицията, съобщи шефът на Шейново. 

Размяната е не по време на раждането, а по-късно, по-скоро при слагането на кошчетата. На тях има името на майката и бебето. Така става параленост и майките си виждат бебетата. Точно тогава е станало разминаването, съобщи лекарят.

Низ от нелепи случайности и неточност на един човек, който първоначално е объркал нещата, съобщи медикът. Проблемът не е толкоз за нас и обществото, а за тези две фамилии.    

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР