Подложеният на жестоки репресии критик на Кремъл Алексей Навални се

...
Подложеният на жестоки репресии критик на Кремъл Алексей Навални се
Коментари Харесай

Навални е принуден да слуша пропутински поп в 5 сутринта

Подложеният на жестоки репресии критик на Кремъл Алексей Навални се оплаква, че е бил токсичен, атакуван и лишен от подобаващи медицински грижи, само че тази седмица той разкри, че е изправен пред ново предизвикателство: заставен е да слуша пропутински поп артист всяка заран в 5 часа, заяви „ Гардиън “.


47-годишният Навални, някогашен юрист, който стана прочут преди повече от десетилетие, като се подигра с елита на президента Владимир Путин и изрече изказвания за голяма корупция, в този момент се намира в затвор на към 60 км северно от Полярния кръг.

Осъден на престой в пандиза до 74-годишна възраст по обвинявания, които съгласно него са били скалъпени, с цел да не бъде позволен до политиката, Навални съобщи, че утринният му режим в този момент се състои в слушане на съветския народен химн, преди да му пуснат " Аз съм руснак " - патриотична ария, изпълнявана от пропутински артист на име " Шаман ".

Шаман, чието същинско име е Ярослав Дронов, е на гребена на вълната на военния национализъм, с цел да се трансформира в съществена фигура в държавната телевизия, и е една от звездите, които публично оферират на Путин да се кандидатира още веднъж за президентския пост през март.

Неговата ария, която от време на време извършва, облечен в черен кожен костюм с лента на ръката в цветовете на съветското знаме - " Аз съм руснак " - споделя за това, че руснаците не могат да бъдат " пречупени ", " отиват до дъно " и носят кръвта на бащите си.

32-годишният артист провокира дискусия през ноември, когато симулира взривяването на нуклеарна бомба на концерт, предаван по държавната телевизия, натискайки червен бутон в макетно нуклеарно куфарче, след което към него избухнаха фойерверки.

В известие на Х, квалифицирано от негови съдружници, Навални разказа сюрреалистичната си утринна рутина.

" Певецът Шаман стана прочут, когато към този момент бях в пандиза, тъй че не можех нито да го виждам, нито да чувам музиката му. Но знаех, че той се е трансформирал в основния артист на Путин. И че основната му ария е " Аз съм руснак " ", твърди Навални.

" Разбира се, че ми беше любопитно да я чуя, само че къде можех да я чувам в пандиза. И тогава ме заведоха в Ямал (мястото, където се намира арктическият му затвор). И тук всеки ден в 5 часа сутринта чуваме командата: " Ставай! ", последвана от съветския химн, а незабавно по-късно звучи втората по значимост ария на страната - " Аз съм руснак " на Шаман ", заяви дисидентът.

„ Иронията се състои в това, че държавната агитация в миналото е изтъквала обстоятелството, че той е марширувал с съветските националисти на годишните шествия, а в този момент, години по-късно, му пускат ултранационалистическа поп ария с възпитателна цел, до момента в който прави утринната си гимнастика в пандиза “, добави той.

" Ако би трябвало да бъда почтен, към момента не съм сигурен, че вярно разбирам какво е пост-ирония и мета-ирония. Но в случай че не е това, то какво е? ", пошегува се Навални./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР