Подкрепяните от Русия сепаратисти в южния украински град Херсон заявиха,

...
Подкрепяните от Русия сепаратисти в южния украински град Херсон заявиха,
Коментари Харесай

Украйна удари сгради на окупационната власт в Херсон

Подкрепяните от Русия сепаратисти в южния украински град Херсон обявиха, че украинските сили са бомбардирали здания на окупационната администрация в петък. Има починали и ранени, предава Ройтерс.

Кирил Стремоусов, назначеният от Русия заместник-ръководител на Херсонска област, сподели пред съветската държавна телевизия, че едно крило на постройката на администрацията в Херсон е било на практика унищожено при удара, който съгласно него е нанесен с създадени в Съединени американски щати ракети HIMARS, цитира news.bg.

Отделно основният прокурор на подкрепяната от Русия самопровъзгласила се Луганска национална република (ЛНР) в Източна Украйна и неговият заместител бяха убити от бомбен гърмеж в техните офиси, предадоха съветските осведомителни организации, като се позоваха на подкрепяни от Русия чиновници и служби за незабавна помощ.

Стремоусов сподели, че е прекомерно рано да се уточни точния брой на жертвите, само че има няколко убити и ранени. Той означи още, че по време на ракетната офанзива в постройката е имало доста хора.

По-рано " министърът на опазването на здравето " на района Вадим Илмиев, назначен от Русия, сподели пред " Интерфакс ", че трима потърпевши са приети в болница със съществени пострадвания. Разчистването на отломките продължава.

Заместник-началникът на локалната окупационна администрация Екатерина Губарева посочи в своя " Телеграм " канал, че ударът е станал " по време на среща на началниците на администрации на градски и общински региони ".

Руските сили превзеха Херсонска област дружно с регионалния ѝ център малко откакто началото на нашествието си в Украйна на 24 февруари.

Регионът граничи с Кримския полуостров, който Русия лиши от Украйна през 2014 година Украинските сили си върнаха част от територията в региона на Херсон като част от контранастъпление през последните седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР