Подкрепяните от Иран бунтовници хуси пуснаха в понеделник видео, показващо

...
Подкрепяните от Иран бунтовници хуси пуснаха в понеделник видео, показващо
Коментари Харесай

Нападение с хеликоптер на хути срещу кораб в Червено море, видяно в ново видео

Подкрепяните от Иран бунтовници хуси пуснаха в понеделник видео, показващо неделното нахлуване с хеликоптер на Galaxy Leader, транспортьор на транспортни средства под бахамски байрак, преминаващ през Червено море. Хусите към момента държат кораба и неговите 25 членове на екипажа. Американски боен чиновник сподели пред The ​​War Zone, че се счита, че това е първата офанзива с хеликоптер на Хути против транспортен съд.

Видеото стартира с аспект на вид на транспортен хеликоптер Mi-171Sh на Хуси с нещо, което наподобява като UB -32 ракетни капсули и лека картечница PKM на вратата, летяща към кораба. Хеликоптерът - носещ черно, алено, бяло и зелено палестинско знаме и алено, бяло и черно знаме на Хуси - лети ниско над кърмата на кораба, с цел да се поклони и по-късно каца тъкмо толкоз дълго, че минимум седем въоръжени бойци на Хуси да изскочат и да се качат на борда Galaxy Leader, преди хеликоптерът да излети.

https://twitter.com/TreyYingst/status/1726643349418057846

Командосите, въоръжени с разновидности на AK-47, се придвижват към мост.

Те се приближиха, влязоха в него и плениха минимум трима членове на екипажа там.

След това видеото прерязва един от бунтовниците в товарен отсек, който размахва револвер в дясната си част ръка и крясъци „ Аллаху Акбар (Бог е добър). “

Видеото демонстрира, че хусите, които превзеха флота от самолети на йеменските военновъздушни сили през 2015 година, са развили умения най-малко да правят нахлуване с хеликоптер на кораб в морето денем при умерено море.

Инцидентът е станал към 13:00ч. локално време в неделя, съгласно NBC. Първоначалните отчети гласят, че хусите са се качили на борда на кораба посредством отбиване от хеликоптер, само че това или е неверно, или е друга информация, която не е снимана на това видео.

Хусите споделиха, че нападат кораба поради връзката му с Израел и ще продължи да насочва към кораби в интернационалните води, които са били свързани с или притежавани от израелци до края на акцията на Израел против владетелите на Хамас в Газа, съгласно Асошиейтед прес.

„ Всички кораби, принадлежащи на израелския зложелател или тази договорка с него ще стане законна цел “, споделиха хусите.

Първоначалните отчети гласят, че корабът е благосъстоятелност на Израел.

https://twitter.com/kann_news/status /1726230771214802988?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1726230771214802988%7Ctwgr%5E871127edfbc0bfbc0338113bcd02a052223f 389a%7Ctwcon%5Es1_u0026ref_url=https%3A%2F%2Fd-25074698992629971009.ampproject.net%2F2310301456000%2Fframe.html

Офисът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху упрекна хусите за офанзивата против кораба, само че сподели, че корабът е английска благосъстоятелност и че на борда не е имало израелци.

https://twitter.com/ IsraeliPM/status/1726248918835728671

Докато израелските публични лица упорстваха, че корабът е английска благосъстоятелност и се ръководи от Япония, детайлностите за собствеността в обществените бази данни за корабоплаването свързват притежателите на кораба с Ray Car Carriers, съгласно Асошиейтед прес. Това е компания, учредена от Абрахам „ Рами “ Унгар, който е прочут като един от най-богатите хора в Израел.

Унгар сподели пред Асошиейтед прес, че е наясно с случая, само че не може да разяснява, защото чака детайлности. Кораб, обвързван с него, претърпя детонация през 2021 година в Оманския залив. Израелските медии упрекнаха тогава Иран.

Властите потвърдиха в понеделник, че капитанът и първият помощник-капитан на Galaxy Leader са българи.

Японският оператор на кораба NYK Line сподели, че корабът не е имал товар по време на отвличането, съгласно Асошиейтед прес. Членовете на екипажа му са от Филипините, България, Румъния, Украйна и Мексико, сподели NYK.

Япония в понеделник осъди отвличането и сподели, че работи с бунтовниците за връщането му, заяви BBC. Главният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно сподели, че японското държавно управление прави всичко допустимо за ранно освобождение на екипажа посредством договаряния с бунтовниците хути, като в същото време поддържа връзка с Израел и си сътрудничи с държавните управления на Саудитска Арабия, Оман и Иран.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1726461312178245908

„ Завземането от бунтовниците хуси на моторния транспортен съд Galaxy Leader в Червено море е жестоко нарушаване на интернационалното право “, чиновник на американската войска сподели The War Zone понеделник. „ Ние пожелаваме незабавното освобождение на кораба и неговия екипаж. Ще се консултираме с нашите съдружници и сътрудници от Организация на обединените нации по отношение на подобаващите последващи стъпки. “

Това е последният от поредност от произшествия, включващи бунтовниците Хути от експлоадирането на последната война сред Израел и Газа на 7 октомври.

На 15 ноември разрушителят с управляеми ракети от клас Arleigh Burke USS Thomas Hudner свали дрон, изстрелян от Йемен, до момента в който беше в Червено море. Едно формален представител ни сподели, че това е безпилотен аероплан на хутите, атакуващ непосредствено плавателния съд. Както съобщихме предишния месец разрушителят от клас Arleigh-Burke USS Carney унищожи четири крилати ракети за наземно нахлуване на хутите и близо 20 дрона. На 8 ноември хусите също смъкнаха американски безпилотен аероплан MQ-9 Reaper над същия воден басейн. Бунтовническата група също стреля с крилати и балистични ракети и изстрелва дронове по цели в Израел в отговор на продължаващите интервенции на тази страна в Ивицата Газа.

Този финален случай с присъединяване на хусите демонстрира, че те нямат желание да отстъпват и че са нараснали способността си да заплашват корабоплаването, нещо, което вършат от години.

В предишното хусите носеха няколко офанзиви против кораби, принадлежащи на водената от Саудитска Арабия коалиция, с която води война. Както писахме по-рано обаче, тези офанзиви се твърдеше, че са осъществени от ракети, ракети и лодки с безпилотни летателни апарати.

Видеото от неделното нахлуване припомня на нахлуване от април 2023 година на Иран против насочен към Съединени американски щати нефт танкер в Оманския залив. Кадри от този случай демонстрират по какъв начин иранските военноморски сили се качват от хеликоптер, с цел да завладяват кораба.

https://twitter.com/mhmiranusa/status/1651918975410765829

Нивото на образование на хусите са получавали от Иран за този вид задачи, не е известно, макар че фактът, че хусите към този момент могат да нападат кораби с хеликоптер, покачва залозите. Освен докладваните настоящи договаряния сред Япония и хусите, интернационалният отговор на тази обстановка към момента се развива.

Свържете се с създателя: [email protected]

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР