Подкрепяната от Microsoft OpenAI е завършила сделка, която оценява компанията

...
Подкрепяната от Microsoft OpenAI е завършила сделка, която оценява компанията
Коментари Харесай

Ето на колко се оценява AI гигантът зад ChatGPT

Подкрепяната от Microsoft OpenAI е приключила договорка, която прави оценка компанията за изкуствен интелект на $80 милиард или повече, както оповестиха от New York Times, базирайки се на осведомени източници.

В рамките на това съглашение компанията продава съществуващи акции в границите на така наречен търгово предложение, ръководено от компанията за рискови вложения Thrive Capital.

Тази договорка разрешава на чиновниците да унищожават своите акции в компанията, отклонявайки се от стандартния път на кръг на финансиране, ориентиран към набиране на капитал за бизнес интервенции, както се показва в отчета. OpenAI към момента не е дала отговор на настояванията за коментар по този въпрос.

Това съглашение повтаря сходна договорка, подписана от OpenAI при започване на предходната година. В този случай компании за рисков капитал, измежду които Thrive Capital, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz и K2 Global, участваха в търгово предложение за закупуване на акции на OpenAI, като вследствие на това компанията беше оценена на почти $29 милиарда, съгласно отчета.

Въвеждането на ChatGPT от OpenAI в края на 2022 година провокира доста неспокойствие към изкуственият разсъдък, което подтикна бизнеса да изследва способи за потребление на въпросната технология.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР