Подкрепяната от Иран ливанска шиитска групировка Хизбула се закани да

...
Подкрепяната от Иран ливанска шиитска групировка Хизбула се закани да
Коментари Харесай

Напрежение! Хизбула внася в Ливан танкер с иранско гориво

Подкрепяната от Иран ливанска шиитска формация " Хизбула " се закани да внесе в Ливан най-малко един танкер с иранско гориво. Това е оповестил неин представител, представен от Ройтерс. Това ще бъде в нарушаване на американските наказания.

Според водача на ливанската шиитска формация " Хизбула " Хасан Насрала Съединени американски щати и Израел не трябва да се пробват да пречат на доставката, защото страната е пред финансов колапс.

От една страна в Ливан към този момент повече от година няма постоянно държавно управление, а от друга - предходната седмица от Централната банка в страната оповестиха, че стопират субсидирането на вноса на горива. Това докара до техния дефицит и до вълнения в Ливан.

Ето за какво Хасан Насрала е подчертал, че не желае да има проблем с никого, а единствено да помогне на ливанците.

Високопоставен представител на ливанците разкритикува " Хизбула ", че с хода си единствено ще навлекат още наказания за страната и по този начин Ливан няма да има различен избор с изключение на да се трансформира във васална територия на Иран.

Говорителят на израелската войска подполковник Амнон Шефлер отхвърли да разяснява дали Израел ще предприеме военни дейности за прекъсване на доставката, само че я дефинира като част от иранска скица за експорт на гражданска война.

Посланикът на Съединени американски щати в Ливан Дороти Ший разгласи пред " Ал Арабия ", че Ливан не се нуждае от ирански танкери, като акцентира, че край крайбрежията на страната има " цялостен куп " кораби с гориво, които чакат да бъдат разтоварени.

Междувременно от Съединените щати са преговаряли с Египет и Йордания, с цел да оказват помощ на Ливан да откри решение на тежката обстановка, в която страната е изпаднала.

По думите на иранската медия Nournews горивото е купено от група ливански шиитски предприемачи. През юни Насрала разгласи, че Иран е подготвен да одобри заплащане в ливанска валута, въпреки и тя да е изгубила над 90% от цената си през последните две години.

Насрала не е оповестил по кое време и къде ще дойде пратката. Една от опциите е в прилежаща Сирия, където по данни на Ройтерс " Хизбула " приготвя контейнер за предпазване на гориво като част от проектите ѝ за реакция на рецесията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР