Подкрепян от Русия политик беше убит при експлозия на кола

...
Подкрепян от Русия политик беше убит при експлозия на кола
Коментари Харесай

Украйна взриви подкрепян от Русия политик с кола бомба

Подкрепян от Русия политик беше погубен при детонация на кола бомба в Източна Украйна. Държавата е провела специфична интервенция за осъществяването на покушението против него, заяви „ Ал-Джазира “.

Снимка: Twitter/ Euromaidan Press

Михаил Филипоненко е взел участие в проруското сепаратистко придвижване в Луганск от 2014 година и е бил народен представител в подкрепяния от Русия парламент там. Преди това той е работил като един от висшите командири в армията на по този начин наречената Луганска национална република.

Най-малко 19 души са ранени при гърмежа

Филипоненко е бил погубен през днешния ден, откакто в колата му е избухнало взривно устройство, заяви синът му пред „ Лугански информативен център “. Убийството му е последното от поредицата набези против сепаратисти и сложени от Москва чиновници в украинските райони, към които Кремъл предявява искания.

Руски медии споделиха фотоси, на които се вижда, че автомобилът на Филипоненко е премазан край пътя, а по седалките има следи от кръв.

Агенцията за военно разузнаване на Украйна съобщи, че е провела интервенцията дружно със силите на съпротивата в Луганск.

„ Специалната интервенция по ликвидирането на Филипоненко беше осъществена взаимно с представители на съпротивителното придвижване. В резултат на утринната детонация Филипоненко почина на място “, се споделя в приложението за известия Telegram.

Луганск е една от четирите украински области, които Русия съобщи, че е анексирала предходната година, макар че не е упражнявала цялостен боен надзор в регионите.

Според Москва Киев е нападнал с дронове Кремъл

Няколко високопоставени поддръжници на съветското нахлуване против Украйна и чиновници, назначени от Москва в окупираните територии, бяха нападнати от началото на войната през февруари предходната година.

Миналия месец прокремълският политик Олег Царьов, за който се оповестява, че Москва го приготвя да оглави проруско държавно управление в Киев, оцеля след пукотевица в хотелския си комплекс на анексирания полуостров Крим.

Загиналата Даря Дугина бе изпратена с траурна гала в телевизионния център Останкино

Москва упрекна украинските секрети служби, че са направили това и още няколко други набези, в това число взривяването на колата на националистката Даря Дугина край Москва предходната година и взривяването на военния блогър Владлен Татарски в кафене в Санкт Петербург през април.

Украйна изрично отхвърли изказванията, че е взела участие в покушението на Дугина, а за убийството на Татарски упрекна „ вътрешния тероризъм “ в страната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР