Подкрепата за японския премиер Йошихиде Суга спадна до най-нискoто си

...
Подкрепата за японския премиер Йошихиде Суга спадна до най-нискoто си
Коментари Харесай

Covid срина подкрепата за японския премиер до рекордно ниско ниво

Подкрепата за японския министър председател Йошихиде Суга спадна до най-нискoто си равнище, откогато той встъпи в служба преди към осем месеца. Това демонстрират резултатите от анкета, извършена, с цел да се опита да управлява възходящите коронавирусни инфекции.

Проучването, оповестено в понеделник от телевизионния оператор JNN, откри, че 40% от интервюираните декларират, че поддържат премиера. Това е с 4,4 процентни пункта по-малко от месец по-рано. На въпрос дали утвърждават метода, по който държавното управление му се оправя с пандемията на ковид, 63% дават отговор негативно - нарастване с 13 процентни пункта.

Близо 60% от интервюираните в анкета на вестник " Йомиури " през уикенда обявиха, че Олимпийските игри би трябвало да бъдат анулирани. Суга е изправен пред избори за управление на партията през септември и би трябвало да организира общи избори до края на октомври. Докато никоя от опозиционните партии няма задоволително поддръжка, с цел да смъкна ръководещата му Либерално-демократическа партия, ниската поддръжка за него може да накара партията да го размени.
 Япония удължава изключителните ограничения до края на май
Япония удължава изключителните ограничения до края на май

Трябваше да работят до 11 май

Междувременно държавното управление би трябвало да стартира съществено тази седмица и с имунизацията против ковид - месеци след доста други страни. Третата по величина стопанска система в света, Япония, имунизира популацията си със същата скорост като Мианмар, страна на ръба на революция . Само 2,4% от към 126 милиона души в Япония са получили най-малко една доза ваксина до момента, съгласно данни, събрани от Bloomberg.

Три четвърти от интервюираните в анкетата на JNN обявиха, че не считат, че държавното управление ще извърши задачата си за ваксиниране на възрастните хора до края на юли. Суга в петък удължи изключителното състояние до 31 май за Токио и префектурите Осака, Хиого и Киото. Освен това той добави индустриалния район Айчи и южната префектура Фукуока, пробвайки се да предотврати заразяването с Олимпийските игри по-малко от три месеца. Мерките обгръщат към 40% от стопанската система и множеството огромни градски зони - увеличавайки риска от предизвикателство на двойна криза.
 Япония утвърждава имунизацията на Moderna след 21 май
Япония утвърждава имунизацията на Moderna след 21 май

Тя ще бъде втората ваксина, която ще бъде утвърдена в Япония
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР