Подкрепата за войната в Украйна сред руснаците рязко намалява, сочат

...
Подкрепата за войната в Украйна сред руснаците рязко намалява, сочат
Коментари Харесай

Социолози: Подкрепата за войната ерозира - все повече руснаци са против агресията в Украйна

Подкрепата за войната в Украйна измежду руснаците внезапно понижава, сочат последните изследвания на няколко социологически организации, написа. Тя е почнала да ерозира при започване на есента и за първи път поддръжката за мира и по-висока от поддръжката за продължение на войната, демонстрират изследвания на " Левада " и " Хроники ". " Това е обвързвано с безпокойствие на руснаците за личното им бъдеще, " считат анализаторите от " Хроники ", а не тъй като осъждат експанзията в Украйна и мракобесния режим на Путин, сложил на тестване бъдеще освен на Русия и Европа, а и на целия свят.

 sociolozi_russia_voina.jpg

Намалява броят на поддръжниците на войната, които са подготвени интензивно да вземат участие в нея. Според " Хроники " единствено 30-38% от респондентите изцяло поддържат, т.е. подготвени са да окажат материална помощ или персонално да вземат участие във войната. А делът на тези, които считат, че войната е нужна (т.е. не биха трансформирали решението за започването й, в случай че беше възможно), през юни е 55%, а през септември към този момент е 51%. Най-малко поддържат войната дамите и хората с ниски приходи и по-добро обучение, както и тези, които са се сблъскали с компликации в живота поради спора и имат вяра повече на информацията в интернет, в сравнение с съветските пропагандни канали.

„ Партията на мира “ към този момент е по-голяма от „ Партията на войната “. Russian Field задава два въпроса - за поддръжката за решение на Путин да стартира нова атака против Киев и за възможни мирни договаряния за прекратяването на войната. В началото на войната множеството руснаци одобряваха решението на Кремъл, каквото и да е то. В средата на лятото делът на тези, които биха подкрепили спокойно разрешаване, беше към 1/4 (23%), а за ескалация бяха 25%. Към края на септември делът на „ партията на мира “ е повишен до 27%, до момента в който делът на „ партията на войната ” е намалял до 16%. 

Подкрепа за войната ще продължи да пада, съгласно Re: Russia. Това се предопределя от упованията на руснаците тяхното материално положение да се утежни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР