Подкрепата си за намаляване на ДДС върху храните изразиха по

...
Подкрепата си за намаляване на ДДС върху храните изразиха по
Коментари Харесай

Депутатите ЗА по-нисък ДДС на храните,но скептични

Подкрепата си за понижаване на Данък добавена стойност върху храните показаха по време на полемиката на " Стандарт " народните представители Георги Свиленски (БСП), Мария Капон ( " Изправи се! Мутри вън!) и Борислав Сандов (Демократична България). И тримата обаче бяха скептични, че в 45-ото Народно събрание ще има задоволително време и единодушие за сходна смяна.



Споделям всички терзания на бизнеса, както и всички настоявания на хранително-вкусовия бранш за промени - и намаляването на Данък добавена стойност, и по-високия надзор, и свиването на сивия бранш, и нуждата от фрагменти, съобщи Свиленски. Той напомни, че през годините Българска социалистическа партия е внасяла оферти за законодателни промени по всеки един от тези проблеми. Социалистите внесоха в предишния парламент и предложение за понижаване на Данък добавена стойност върху храните, което бе отхвърлено.



Категорично съм за повишение на контрола, сподели Свиленски. И съобщи: " Контролът в страната би трябвало да бъде повишен. Липсата на надзор не става без политически чадър и на това би трябвало да се обърне съществено внимание. ".



Георги Свиленски даде обещание на Мариана Кукушева,  ръководител на Управителния съвет на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България Липсата, Българска социалистическа партия да прегледа предлагането й подготовката на фрагменти за сектора да бъде обвързана със наложителна реализация във компаниите.



Ние защитихме това обвързване за студентите медици, ще подкрепим и хранителния отрасъл, сподели Свиленски.



Той бе безапелационен, че би трябвало да се възстановят Напоителни системи - като държавно дружество с държавни средства. И прикани да има Визия за България във всеки бранш.

В мое лице имате сътрудник и другар, сподели на сектора Мария Капон, която е член на бюджетната комисия. Тя съобщи, че диференцираната Данък добавена стойност ставка е европейска политика, като намаляването на Данък добавена стойност е предложено от Европейската комисия.

Капон акцентира, че изпълнителната власт бяга от диференцирането на ставката с оправданието, че администрирането й е мъчно. Но и сега имаме разнообразни ДДС-ставки, щом може за един бранш, значи може и за различен, сподели Капон. Според нея тази мярка е за основаване на транспарантна среда, само че сега погрешно се употребява като антикризисна.

Трябва да забележим е действителното положение на страната и действителното положение на хазната. Това ще предопредели тайминга на ограниченията, безапелационна бе Капон, която заяви, че в сряда бюджетната комисия в Народно събрание ще преглежда точно положението на бюджета.

Скептичен във връзка с времето за гласоподаване на по-ниска Данък добавена стойност ставка за храните бе Борислав Сандов. Уви, няма по какъв начин да се случи това законодателно, сподели той

Хазната е празна, безапелационен бе националният представител. И съобщи: " Не съм оптимист по какъв начин Планът за възобновяване ще се отрази върху земеделския бранш. ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР