Подкрепата на Китай за войната на Русия срещу Украйна влошава

...
Подкрепата на Китай за войната на Русия срещу Украйна влошава
Коментари Харесай

Блинкън: Подкрепата на Пекин за войната на Русия срещу Украйна влошава допълнително американско-китайските отношения

Подкрепата на Китай за войната на Русия против Украйна утежнява в допълнение американско-китайските връзки, които така и така са обтегнати по доста други въпроси.

Това е декларирал държавният секретар на Съединени американски щати на китайския външен министър Ван И по време на срещата им през днешния ден на индонезийския остров Бали, траяла пет часа, съобщи АП.

След срещата, състояла се ден след съвещанието на външните министри на страните от Г-20, Блинкън сподели пред кореспонденти, че е мъчно да бъдеш безпристрастен в спор, в който има очевиден агресор. Но съгласно него, дори и това да е допустимо, надали държанието на Китай е неутрално. Всяка страна, в това число Китай, ще претърпи загуби, в случай че интернационалният ред бъде подкопаван.

Блинкън акцентира, че Русия е била изолирана по време на министерската среща на Двайсетте и е останала самотна, до момента в който множеството участници са се оповестили против войната в Украйна. По думите на държавния секретар мнозина министри са отбягвали да контактуват директно с съветския си сътрудник Сергей Лавров, който е напуснал срещата прибързано, евентуално тъй като не е харесвал какво чува.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР