Подкопаването на санкциите срещу Русия да се криминализира и съответно

...
Подкопаването на санкциите срещу Русия да се криминализира и съответно
Коментари Харесай

ЕС криминализира нарушаването на санкциите срещу Русия

Подкопаването на глобите против Русия да се криминализира и надлежно да докара до 5 години затвор във всички страни членки. Това планува инструкция, гласувана от Европейския парламент, съобщи БНР.

Директивата бе призната с 543 гласа " за ", 45 " срещу и 27 " въздържал се ". Когато компаниите нарушават или заобикалят глобите, съдът ще може да постанова и солидни санкции. Страните членки обаче ще имат опция да избират дали да наложат оптималната парична глоба на основата на годишния международен оборот или оптимални общи суми.

В директивата се вкарват ясни дефиниции за нарушение на рестриктивните мерки, в това число когато не се замразяват фондове, не се съблюдават забрани за пътешестване или оръжейно ембарго, прекачване на средства към хора, които са обект на наказания или бизнес с държавни предприятия, попадащи под техните удари. За нарушаване, което предстои на наказване, ще се счита и обезпечаването на финансови и правно-консултантски услуги в нарушаване на глобите. Прикриването на същинските притежатели на имущество, както и на нужната информация, също попадат в тази рубрика.

Същото важи и за търговията с оръжия с двойна приложимост при положение на сериозна немарливост. Изключение се прави единствено при филантропична помощ.

Директивата би трябвало да бъде утвърдена от Съвета на Европейски Съюз. Тя ще влезе в действие 20 дни след публикуването й в Официалния вестник на Европейски Съюз.

Всички български евродепутати са подкрепили директивата, само Елена Йончева от социалистите и демократите не е взела участие във вота.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР