Подкомандирът Мойсес — неговото военно име — призова сапатистите да

...
Подкомандирът Мойсес — неговото военно име — призова сапатистите да
Коментари Харесай

Сапатистите отбелязват 30 години от въоръженото си въстание в южно Мексико

Подкомандирът Мойсес — неговото военно име — прикани сапатистите да продължат да се провеждат, с цел да се борят за опазване на своята автономност, независимост и народна власт.

„ Ние сме сами, както преди 30 години, тъй като сами намерихме новия път, който ще следваме “, сподели Мойзес. Той означи продължаващата нужда от отбрана на техните общности от принуждение. „ Не е нужно да убиваме бойци и неприятни държавни управления, само че в случай че те дойдат, ние ще се защитим. “

През ноември подкомандирът Мойзес беше този, който изпрати изказване, че сапатистите са решили да разпускат „ самостоятелните общини “, които са основали.

По това време Мойзес цитира вълните от гангстерско принуждение, обхванали региона на Чиапас, който граничи с Гватемала, само че не сподели дали това е причина за разпускането общините. Районът, държан от сапатистите, включва земя покрай границата.

Подробности за това какво ще размени самостоятелните общини остават нищожни, само че наподобява, че те ще се реорганизират по-скоро на равнище общественост.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР