Подкожният мастен слой Под дермата се намира уплътняващ слой от мастни

...
Подкожният мастен слой
Под дермата се намира уплътняващ слой от мастни
Коментари Харесай

Анатомия на бръчките - II

Подкожният мастен пласт
Под дермата се намира уплътняващ пласт от мастни кафези, който с годините стартира да изтънява. Вследствие на това лицето се изпива, изключително в зоната към очите и шията, където кожата е най-тънка и стартират да прозират сухожилията и кръвоносните съдове (под формата на тъмни кръгове). Мастните кафези не просто понижават, само че и безусловно се свличат, защото колагеновите нишки, от които се държат, също понижават. Резултатът е нарушен силует на силует на лицето или по този начин наречената „ двойна брадичка ”.

Как да противодействате:
Изтъняването на подкожния мастен пласт се дължи на пониженото произвеждане на естроген и прогестерон в интервала преди и след настъпване на менопаузата. Много растения обаче съдържат изофлавони – субстанции, които имат идентично деяние с това на женските полови хормони и които можете да приемате като хранителна добавка или да употребявате в състава на ежедневната ви козметика. Изофлавони има в соята, дивият ямс, зърнените култури и люцерната, изключително когато са Продължителната им приложимост възвръща производството на липиди и плътността на кожата.

Благотворно на положението на кожата се отразява и приемът на рибено или ленено олио, както и маслото от нощна свещица. Те съдържат незаменими мастни киселини, които контролират доста процеси в организма, в това число метаболизма на кожата. Може би най-важното обаче е да не отслабвате внезапно и като цяло да не поддържате ниско тегло.

По-бърз и забележим резултат може да се реализира с инжектирането надълбоко в кожата на хиалуронова киселина или лична мастна тъкан. Тези филъри са безвредни, само че защото слагането им е изцяло механично, организмът скоро ги всмуква и процедурата би трябвало да се повтори.

Мускулна тъкан
В най-голяма дълбочина се намират лицевите мускули, само че въздействието им върху образуването на бръчките е доста по-голямо, в сравнение с сме привикнали да мислим. При непрекъснатите мимики те се свиват и с времето не се разграждат изцяло. Образуват се дълбоки бръчки, които като че ли вкаменяват на лицето преобладаващите страсти – непрекъсната усмивка или в противен случай, свъсено изражение.

Как да противодействате:
Минералът магнезий дава отговор за релаксиране на мускулите, които нагъват кожата. Той доста добре се всмуква през кожата, по тази причина можете да си го набавите от ексфолианти или други козметични артикули, които съдържат (магнезиев сулфат). Друг метод за изглаждането на мимическите бръчки е инжектирането на ботокс – токсин, които сковава мускулите. Подобно на филърите обаче, и неговото деяние е краткотрайно, а използването лишава от изразителността на лицето.

Продължава: Анатомия на бръчките
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР