Подигравка с паметта на Стоянка е да печелят на неин

...
Подигравка с паметта на Стоянка е да печелят на неин
Коментари Харесай

Муки изригна: Подиграват се с паметта на Стоянка!

" Подигравка с паметта на Стоянка е да печелят на неин тил. Става дума за журналистката Милена Нейова и нейния мъж Рашко Младенов. Тя желае да написа книга за майка ми, без да има моето позволение! Няколко пъти се обръщах към писателката да си заплати авторските права, само че и до в този момент отговор нямам. Мисля да си диря правата в съда в най-скоро време ". Това показа дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки пред " България Днес " , откакто изминаха седем месеца от кончината на великата актриса.

" Всичко стартира преди време. У нас пристигнаха Рашко Младенов и Милена Нейова. Искаха тя да запише майка ми, като споделя за живота си. Щяло да бъде сборна книга, в която да вземат участие и други нейни сътрудници, един тип бутикова брошура. Стоянка се съгласи, тъй като доста почита Рашко. За страдание контракт не подписаха след срещата. Каква беше изненадата ми, когато видяхме, че книгата е единствено за Стоянка и вътре не вземат участие нейни сътрудници. Майка ми се възмути, даже не пожела да отиде на премиерата, на която въпреки всичко ни поканиха. Отвори книгата, искрено не я хареса й даже я назова " насмешка ". Знам, че книгата се издава от съдружие " Гласове " и не знам тези хора дали знаят, че правата за авторството над интервютата с майка ми въобще не са уредени ", изяснява Муки.

Дъщерята на Стоянка на няколко пъти опитвала да се свърже с Рашко Младенов и жена му, само че това не се случвало. " Накрая написахме мейл с юристите ми, които ще защитят името на Стоянка. Не може по този начин! Ако желаят да си пишат за личните майки без пари, да го създадат, само че това няма по какъв начин да стане със Стоянка ", ядосана е Мария.

Според нея до момента постоянно е имало случаи хора да се възползват от името на Мутафова, само че чак с такава безочливост е за първи път.

" И различен път хора са правили изявления, само че всички те си заплатиха. Няма да разреша да печелят на гъба на мама. Освен това в същият миг, когато пуснахме на пазара моята книга за майка ми " Добър вечер, столетие мое ", излезе и творбата на Милена Нейова. Е, по какъв начин може да се назова това ", възмутена е Муки.

Според нея за почитание към личността на Стоянка от страна на Милена Нейова надали може да се приказва, защото журналистката даже не е пристигнала на поклонението на майка й.

" Да, Рашко Младенов пристигна. Те с него се имаха ", добавя още Мария Грубешлиева. Двамата с мениджъра й Евгени Боянов са твърдо решени да си търсят правата си в съда, в случай че не последва схващане от Милена Нейова и нейния брачен партньор. " Редно е хората към този момент да се научат, че в целия свят известните имена костват пари и не може току по този начин да се употребяват имената им за щяло и нещяло ", споделя на собствен ред и мениджърът на Мария Грубешлиева и на починалата велика комичка Евгени Боянов.

Въпреки многократните опити на редакцията да се свърже с Рашко Младенов и жена му, те не дадоха отговор. Готови сме да им дадем думата и за тяхното мнение по случая.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР