Подхранване на петуниите с домашни средства Всяка година се случва

...
Подхранване на петуниите с домашни средства Всяка година се случва
Коментари Харесай

Подхранване на петуниите. Буйният цъфтеж е гарантиран!

Подхранване на петуниите с домашни средства

Всяка година се случва едни и също: закупувам буйни цъфтящи петунии от цветарския магазин, занасям ги вкъщи и ги виждам по какъв начин цъфтят и изсъхват за 10 дни. И макар че употребявам всички вероятни способи за поддържане на петуниите, резултатът остава същият. Защо?

Защото би трябвало да се употребяват и секрети домашни средства. Няколко капки – и даже дребните растения ще се трансфорат в същинска цветна шапка. Прекрасните петунии (бели, розови, наситено лилави, яркочервени, лилави) ще красят вашия балкон и цветни лехи.

Видовете торове за петунии могат да бъдат разграничени на две групи: съществени и спомагателни. Нека стартираме с първите. Следователно, главните – азотни субстанции, употребявани в първия стадий на образуване на растенията, съдържат фосфор за кореновата система, както и калий за избухлив разцвет.

Кога да подхранвате петуниите
Важно: Петунията се пресажда в заоблачен ден. Растението не обича директните лъчи на слънцето, изключително в интервала на адаптиране към нова почва. Веднага след пресаждането, интервалът на поддържане условно се разделя на три стадия.

Етап първи: 5-7 дни след пресаждането. Използвайте азотсъдържащи добавки, с цел да увеличите количеството и качеството на формираните завръзи и вегетативната маса. Това поддържане може да се повтори след 10 дни.

Втори стадий: 10 дни след края на първия стадий. За несметен разцвет се употребява калциев нитрат за попречване на гниенето.

Трети стадий: 7 дни след края на втория стадий. Използвайте фосфорни торове за подсилване на кореновата система.

Най-добрите домашни средства за поддържане на петуниите

Коприва
Тя изцяло замества съединенията, съдържащи азот. Залейте 0,5 кг коприва с 10 литра вода. Оставете за един ден, прецедете и полейте всяко растение с 500 мл от получена течност.

Лимонена киселина
Този разтвор предотвратява пожълтяването на листата на растението. Залейте единствено 10 г лимонена киселина с 10 л вода и полейте корените с 500 мл разтвор.

Мая
Тя може да размени съединенията, съдържащи фосфор. Залейте 10 г суха квас и 2 с.л. захар с 10 л вода. Оставете на топло място в продължение на два часа. Това количество е задоволително за поливане на 5 квадратни метра почва.

Подхранването на петуниите единствено с един тип тор няма да ви обезпечи избухлив разцвет.

Вижте още: Боб с месо – необикновено вкусно ядене, с цел да броите калориите

Дори и да не желаете да станете умел цветар, въпреки всичко би трябвало да можете да се грижите за няколко саксии с петунии.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР