Подходът към Африка наистина трябва да е различен. Това заяви

...
Подходът към Африка наистина трябва да е различен. Това заяви
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Юнкер вече не е скептичен към Западните Балкани, благодарение на България

Подходът към Африка в действителност би трябвало да е друг. Това съобщи министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова след обичайна тирада на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер за положението на Европейския съюз.

„ Там има проблем, има рецесия и не би трябвало да се вършим, че не я виждаме. От рецесията там пострада и Европа. Трябва да сме сътрудници с тях. За разлика от предходната година към този момент приказваме за капиталов проект, за друго партньорство, за 10 млн. нови работни места, за стратегия „ Еразъм “ да се отвори към тях – това е една голяма инвестиция за Европа и тя не е единствено финансова “, добави още тя.

„ Друго значимо нещо, което Юнкер акцентира е еврото да стане втората валута, да се стабилизира банковия съюз и еврозоната. Това е доста значимо обръщение по пътя, по който вървим. Важно обръщение беше, че европейските избори ще дадат една друга Европа. Англия си потегля и в действителност пътя към Сибиу ще бъде пътя на 27-те, които би трябвало да сме по-единни и предпазени “, разяснява Павлова.

„ По две от тематиките той регистрира неоспорим триумф и триумф, за който България способства извънредно доста – Западните Балкани. В първата си такава тирада Юнкер беше скептично надъхан към присъединението им. Пълен поврат, с помощта на България. Това е реалност и даже самия той го разбра. Другото е миграцията – допринесохме доста с модела и философията, която предложихме. Това са два безспорни триумфа за България, само че това е нещо, което е и поръчка. Трябва да сме съответни и бързи в дейностите, тъй като идващият транспортен съд като пристигна, би трябвало да имаме трайни решения “, уточни министър Павлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР