Подготвяне на актуализация на държавния бюджет през юли 2022 г.,

...
Подготвяне на актуализация на държавния бюджет през юли 2022 г.,
Коментари Харесай

Предвидена е актуализация на държавния бюджет през юли 2022 г.

Подготвяне на актуализация на държавния бюджет през юли 2022 година, включваща резултатите от анализите на другите експертни групи - обществена и други, и на база шестмесечното осъществяване на финансовата рамка. Това взеха решение специалистите, които договарят за цели за съдружно съглашение. И да се плануват нужните средства за актуализацията.

По-силния напредък на стопанската система и по-висока събираемост ще обезпечат и по-високи доходи и при тези ставки на осигуровките, без да се постанова увеличението им.  Преговарящите се договориха да се усили необлагамената стойност на ставката за трети дирек - от 60 на 120 лв., на пенсионното обезпечаване. 

Да се вкара системата с самостоятелни партиди в НОИ съобразно самостоятелния принос на всеки към системата, бе вписано измежду целите по тематика " Финанси ". 

Постигна се съглашение и за създаване и финансово застраховане на проект за финансова подкрепа  на бизнеса със период края на юни.  

За бюджет 2023 година да се работи с общините за  разработване на модел за децентрализация, взеха решение специалистите. Постигна се съгласие за това да има диверсификация съгласно другите общини и райони. Прие се и предлагането да се вземе поради при създаване на модела и местоработата на компаниите, а не мястото на регистрация на компанията.  

От Има Такъв Народ оферират да се направи разбор на налог завещание съгласно европейската процедура. 

Данък върху лихви по депозити да се отстрани, бе решено, с цел да се избегне администрирането и хартията по неговото ръководство.  В днешното време той е без смисъл.

Работна група ще прегледа процеса по дарения, меценатство, спонсорство и други. 

Преговарящите прецизираха разширение на опциите за увеличение на размера на вложенията на пенсионните фондове в рискови активи. У нас към момента няма доста други възможности за атрактивни вложения и по тази причина тези сдружения влагат своите средства в чужбина, с цел да реализиран по-висока рентабилност. Причината за това е и недоразвития финансов пазар у нас. Добре е да се потърсят тласъци и благоприятни условия за повече вложения в планове у нас и да се поддържат българските компании и с акумулираните в пенсионните фондове български парични средства. 

Постигна се единодушие за унищожаване на налог уикенд, като една административна марка без стойност.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР