Подготвям една голяма среща в България. В понеделник ще отида

...
Подготвям една голяма среща в България. В понеделник ще отида
Коментари Харесай

Борисов договаря лидерска среща у нас заради новата мигрантската криза

Подготвям една огромна среща в България. В понеделник ще отида при президента Еродган да договоря и неговите условия. Говорих и със съпредседателите на Европейска комисия. След понеделник ще ви кажа какви неща ще създадем в България, с цел да решим продължително този развой. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Пловдив във връзка напрежението към новата мигрантска вълна от Сирия.

„ Когато ти умират бойци, не може да не ти е мъчително, за това изказах съболезнования на Ердоган. Истински ме боли като виждам и бежанците. Трябва да създадем всичко допустимо до края на седмицата да захраним Турция, с цел да може да се грижи за тях. Такива срещи се афишират, когато с всички е контрактуван часът и датата. Не е редно да приказвам предварително”, добави той.

„ Аз не съм медиатор, аз съм заинтригувана страна, тъй като българите чакат да бъдат предпазени. Защото при тези условия – с ковид и тази бежанска вълна, изцяло е допустимо да изпаднем в рецесия. За това съм толкоз деен. С Мицотакис бяхме на взаимно съвещание. Ердоган го разгласи през вчерашния ден, приказвал е с четирима души – Тръмп, Меркел, Макрон и Бойко Борисов. Не е непретенциозно, само че би трябвало да ви се каже”, отсече министър председателят.

Той успокои българските жители, че би трябвало да са спокойни, няма мигрантски напън на границата ни. "Понеже доста пъти сте ме заяждали с моята дипломация - тъй като е доста съвременно да приказваш против Турция и Ердоган... Днес ще се прелети с хеликоптер над гръцката граница. Нищо по-различно към днешна дата няма по нашата граница от преди една година, две години. Българските жители да са спокойни, че нейните моряци и граничари са си на поста... Вчера с ръководителя на Европейска комисия и Европейски Съюз разговарях, разговарях два пъти с Чавушоглу, два пъти с президента. Взехме решение през вчерашния ден в НАТО да подкрепим Турция. И по тази причина дублирам - нямаме никакъв миграционен напън. Не съм оторизиран да приказвам от името на комисията, само че големи парични средства сега се пренасочват към Червения полумесец за справяне с филантропичната рецесия ", съобщи Борисов.

"Отговорният човек мисли какво би се случило, откакто избърбори нелепости. Затова към този миг нашите граничари и моряци имат нула миграция. В понеделник ще отида при президента Ердоган, да договаря и неговите условия ", продължи с разсъжденията Борисов.

„ Истински ме боли като виждам бежанците. Аз съм човечен човек - като виждам по какъв начин лежат по земята дами и деца. Ние би трябвало да създадем всичко допустимо да подпомогнем Турция и да се грижи за тях ", означи министър председателят. "За разлика от доста бабаити и герои, аз съм си запазил с всеки един от сътрудниците положителните връзки ", уточни той.

Борисов съобщи, че не е красиво да се афишира заместника на умрелия ген. Боцев. "Дето се вика - душата му още не е отишла горе, не е редно ", съобщи той отговор на журналистически въпрос.

Премиерът Бойко Борисов и министрите Владислав Горанов и Красен Кралев са на посещаване в СУ "Найден Геров ". Това е едно от петте образователни заведения, които също получават средства от държавния бюджет за физкултурни салони.

Държавни пари са обезпечени още за ОУ "Екзарх Антим " I и ОУ "Душо Хаджидеков " в регион Централен, СУ "Софрони Врачански " и СУ "Св. Седмочисленици " в Тракия.

Борисов попита учителите дали усещат към този момент нарастването на заплатите си. Те дадоха отговор утвърдително, а той съобщи: "И моята майка беше учителка. Заплатата е значима, само че на 24 май - с цветята, с насладата - това е значимото. Да сте ми живи и здрави ". Борисов се пошегува, че нарастването на заплатите на учителите е било единствената тематика, по която финансовият министър се е съгласил да отпусне средства незабавно.

"Мислех, че съм ерген, и в този момент се озовах с жена, дете, къща, тъща, напряко се паникьосах, а аз нямам ", пошегува се министър председателят. След това той си направи обща фотография с учителите и съпровождащите го министри и кмет на Пловдив.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР