Подготвя се търг за търсене и проучване на енергийни източници

...
Подготвя се търг за търсене и проучване на енергийни източници
Коментари Харесай

Подготвя се търг за търсене на нефт и газ в блок "Тервел" в Черно море

Подготвя се търг за търсене и изследване на енергийни източници в блок " Тервел " в надълбоко Черно море, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова, представена от пресцентъра си.

Блокът се намира сред проучваните сега " Хан Аспарух " на север и " Хан Кубрат " на запад и е с повърхност 4032 кв. км. Конкурси за него са проведени и преди, само че до момента не е имало претенденти.

Днес Петкова се срещна с представители на компанията " Тотал ", която дружно с " Репсол " и О Ем Ви изследва блок " Хан Аспарух ". При изследователски сондаж " Плошков-1 " в блока бяха открити въглеводороди.

По думите на Бернар Клеман, вицепрезидент на " Тотал ", отговарящ за Каспийския район и Южна Европа, френската компания ще продължи да взе участие в изследване на геологията на Черно море на българска територия.По време на срещата са били разисквани и идните промени в Закона за подземните благосъстояния. Министър Петкова акцентира, че основа задача пред българското държавно управление е обезпечаването на подобаваща среда за развиване на задграничните вложения. " Измененията в закона ще се уточнят в границите на градивен разговор ", добави тя.

В третия черноморски блок - " Хан Кубрат " се приготвя да сондира " Шел ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР