Подготвя се Национален културно-туристически календар, чиято цел е да подпомогне

...
Подготвя се Национален културно-туристически календар, чиято цел е да подпомогне
Коментари Харесай

Изготвят Национален културно-туристически календар

Подготвя се Национален културно-туристически календар, чиято цел е да подкрепи развиването на българската туристическа промишленост. Проектът ще е деен през 2020 година и ще може да се предлага на туристическите тържища. При представянето му в Добрич ръководителят на Националното сдружения на дребния и междинен бизнес в туризма Веселин Банковски уточни, че не се употребява рационално големият запас, който страната ни има, а се залага главно на ваканционните туристи. Като неточност той уточни и основаването на сезонни туристически артикули. В квалифицирания календар лятото ще се назовава Сезон на светлината, есента ще е Сезон на насладата, зимата – Сезон на усмивките, а пролетта – Сезон на цветята.
Експертът е уверен, че би трябвало да бъдат създавани мотиви, с цел да се съживи вътрешният туризъм. Идеята му е да се съчетава отдих на море, планина и река в границите на една отмора. Такава дестинация не се предлага на никое място и страната ни ще е първата.
Той вижда Добрич като кулинарна столица, само че съветът му е при кулинарен фест да се канят кулинари и от другите страни, ситуирани край Черно море.
В рамките на плана ще бъдат основани районни марки, каквито сега в страната ни липсват, а за кулинарния туризъм ще бъдат направени етикети за качество.
Стилизирана българска шевица е това, което може да сплоти производителите на сувенири, с цел да станат разпознаваеми българските артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР