Подготвителните работи по изграждането на обходния път на Камено вече

...
Подготвителните работи по изграждането на обходния път на Камено вече
Коментари Харесай

Депутати и кандидатът за кмет Жельо Вардунски провериха на място старта на дейностите по обходния път на Камено

Подготвителните работи по построяването на обходния път на Камено към този момент са стартирали. В това се увериха персонално народните представители от ГЕРБ Ивелина Василева и Димитър Бойчев, които инспектираха техниката и дейностите по плана на място. Бургаските депутати бяха съпроводени от претендента за кмет Жельо Вардунски и общинския координатор Радослав Балтаджиев. Само преди ден от Агенция „ Пътна инфраструктура “ оповестиха старта на огромния и дълго чакан план за община Камено.

„ Когато се работи целеустремено по даден план и стихотворец ангажимент, резултатите не закъсняват. Жителите на Камено могат да са спокойни, тъй като виждат каква поддръжка получава за реализиране на концепциите си техния доскорошен кмет и претендент за нов мандат Жельо Вардунски. Неговият екип постави доста старания да се стигне до построяването на нов обходен път на Камено. Вардунски още в първите си дни като кмет на общината стартира да търси средства за рехабилитацията на обхода. Ние го подкрепихме като народни представители, обезпечени бяха средства. Ще продължим да го поддържаме, с цел да осъществя положителните хрумвания за Камено. Ползите от построяването на обхода на Камено ще са безспорни “, разясниха бургаските депутати от ГЕРБ.



Забавянето на плана и стартът му се дължеше на обжалване на процедурата по желание на реализатор. На място към този момент има техника и служащи, а срокът за осъществяване е 105 календарни дни.

С построяването на правата, с дължина 2,3 км, ще се увеличи сигурността на придвижване, а трафикът с товари от „ Лукойл Нефтохим”, директните тежкотоварни и леки коли ще бъдат изведени от улиците на града. Проектът се финансира от републиканския бюджет. Инвестицията е за над 2 млн. лева

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР