Подготвили сме ви списък с най-вълнуващите и опасни места в

...
Подготвили сме ви списък с най-вълнуващите и опасни места в
Коментари Харесай

11-те най-опасни туристически дестинации в света

Подготвили сме ви лист с най-вълнуващите и рискови места в света. Ако желаете вашата отмора да бъде съпроводена с капка заплаха, тези места са тъкмо за вас.

Долината на гибелта, Съединени американски щати

Ако Земята е нашият дом, тогава Долината на гибелта е нейната гореща гореща фурна. Тази зашеметяваща пустиня държи върха за най-високата температура, записана в миналото на нашата планета – 56,7 ° C (134 ° F). Без значение какъв брой сте здрави, пламтящото слънце и парещата топлота на Долината на гибелта ще ви изтощят доста бързо. Без вода можете да живеете тук единствено 14 часа.

Пустинята Данакил, Еритрея

Температури на печене, които постоянно доближават 50 градуса по Целзий, многочислени дейни вулкани, гейзери, които бълват токсични газове – мъчно е да си представим по-жесток пейзаж от пустинята Данакил в Африка. Повечето хора евентуално биха сметнали това извънредно място за дословен „ Ад на Земята “, само че към момента притегля доста смели авантюристи от цялостен ​​свят. Само имайте поради, че визитата на пустинята Данакил независимо, без умел лидер, е строго неразрешено.

Маунт Вашингтон, Съединени американски щати

Върхът на планината Вашингтон държи международния връх за най-бързи ветрове на повърхността на Земята. Най-високата записана скорост тук е 327 км/ч. Силните ветрове обаче не са единствената грижа в тази област – температурите на заледяване, които могат да паднат до -40 градуса и непрекъснатите мощни снеговалежи вършат планината Вашингтон доста рисково място. Въпреки скромната си височина – 1917 метра – връх Вашингтон е един от най-смъртоносните върхове в света. Натоварванията, които човешкото тяло изпитва на върха му, могат да бъдат съпоставени с тези, които би изпитал на върха на връх Еверест.

Вулкан Синабунг, Индонезия

Това е деен вулкан, ситуиран на индонезийския остров Суматра. Тук доста постоянно се случват изригвания, които постоянно оставят хиляди хора без заслон или занаят. Вече няколко пъти околните градове и села бяха напълно покрити с лава и пепел: през 2010, 2013, 2014, 2015 година, 2016 година През 2016 изригването изхвърли гибелен облак от вулканичен газ, камъни и пепел до височина 2500 метра. И никой не знае какво ще се случи там на следващия ден.

Иха да Яуеимада Гранде (Снаке Исланд), Бразил

Скрит някъде край крайбрежията на Бразилия, този остров е необятно приет като най-опасното място на планетата. Причината за това е напълно елементарна – това място е цялостно с една от най-отровните змии в света, Bothrops. Изследователите пресмятат, че на острова живеят към пет змии на квадратен метър. Има няколко истории за хора, които се поддават на смъртоносните хищници за нула време. Една от тези истории напомня за пазителят на фара, който е бил атакуван от змиите и е умрял. Фарът на Snake Island е автоматизиран след тази съдбовна гибел и бразилското държавно управление не разрешава на посетителите да стъпват там.

Национален парк Мадиди, Боливия

На пръв взор това място наподобява доста картинно, само че в действителност е доста рисково. Защо? Тъй като е дом на най-отровната и нападателна фауна в света: контактът с някое от растенията, растящи в този парк, може да аргументи мощен сърбеж, обрив и световъртеж. Всяко порязване или даже дребна рана може да се болести с тропически паразити.

Долината на гибелта, Камчатка, Русия

Полуостров Камчатка, в съветския Далечен изток, също има своя котловина на гибелта. Намира се близо до известната Долина на гейзерите. Високите концентрации на токсични газове, открити в тази област, съставляват сериозна опасност за всяко живо създание: растенията и животните умират бързо, до момента в който хората скоро стартират да се усещат зле и да получат тресчица, световъртеж и възприятие за мраз.

Атол Бикини, Маршаловите острови

Изгубен някъде в океана, този остров наподобява като парадайс, нали? Но той в действителност е бил дом на голям брой стратегии за нуклеарни опити, които са трансформирали живописния остров Бикини в радиоактивна пустота. Жителите бяха принудени да изоставят домовете си и даже през днешния ден остава рисково за живите организми: извънредно високото равнище на радиация, записано тук, може да аргументи рак.

Кралство на слоновете в Чонбури, Тайланд

Джон Нок / SWNS

В Кралство на слоновете, Тайланд, във плантация за крокодили, притежателят дава чартърен малко полузатворено пространство за салове, с цел да могат туристите да идват на посещаване, да видят и ХРАНЯТ крокодили! Салът е тъничък и дървен, уравновесен върху пластмасови варели и има мрежесто заграждение на половина към него. Бараката има покрив. Хората влизат в заграждението и им се дават въдици за хранене на крокодилите. Те употребяват части говеждо или друго месо, прикрепени към пръчките, и държат пръчките преди крокодилите. След това влечугите изскачат от водата, с цел да заловен месото и храната си. Има туристи, които също нервират крокодилите, като държат месото пред себе си и по-късно го издърпват, до момента в който гладните животни протягат ръка към него.

Афар, Етиопия

Вулканът Ерта Але, в района Афар на Етиопия, е един от най-опасните вулкани на планетата. Малки трусове непрестанно раздрусват района, образувайки голям брой дълбоки пропасти. Това се случва, тъй като Erta Ale съдържа две езера от лава в кратера си на върха. Количеството лава в тях непрестанно се трансформира, което кара земната повърхнина да се разклаща.

Езерото Натрон, Танзания

Може да наподобява като извънземен пейзаж, само че този халюцинационен облик в действителност е фотографията на езерото Натрон в Танзания. Алкалната солена кора на повърхността на езерото е толкоз рискова, че всички живи същества умират единствено при контакт с нея. По явни аргументи плуването в това езеро е строго неразрешено и мощната миризма на сероводород, идваща от повърхността на езерото, няма да ви разреши да се възхищавате дълго време на зашеметяващата природа.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР