Подготовката за голяма война се синхронизира от владетелите на дискурса“

...
Подготовката за голяма война се синхронизира от владетелите на дискурса“
Коментари Харесай

Горещите точки на планетата в контекста на конфронтацията между САЩ и Китай

Подготовката за огромна война се синхронизира от „ владетелите на дискурса “ с развиването на тематиката за международния апетит през 2022-2023 година

Украйна през днешния ден е гореща точка на планетата, вписана в ползите на Запада. На 29 юни, след резултатите от срещата на върха на НАТО, белгийският министър-председател сподели: „... срещата на върха на НАТО сподели на Зеленски, че спорът би трябвало да бъде решен по боен път... “

Конфликтът в Украйна е в центъра на международните събития, само че рискът от активизиране на нови горещи точки остава, международната обстановка от ден на ден се плъзга към положение на едва следени местни рецесии.

Днес на планетата има два съществени центъра с висока централизация на капитал, с тяхна суровинна външна страна и най-развити производителни сили – Съединени американски щати и Китай. Световните пазари към този момент са разграничени сред тези кандидати за надмощие, а от тях се управляват надлежно блокът НАТО и превръщащата се в пълноправна асоциация група БРИКС.

Същността на спора, наред с други неща, се дължи на образуването на два съществени стандарта на международния ред - условно западен и китайски.

Западният стандарт на „ новото обикновено “ (вероятно основан на системата ID2020 ) се основава на доста понижаване на функционалността на националните страни и прекачване на забележителна част от техните пълномощия на транснационалните компании /ТНК/.

Системата ще бъде уравновесена от интернационалните бюрократични структури, както сподели „ пандемията от ковид “, където СЗО действаше като координатор. Най-вероятно по същия метод ще се развие и „ пандемията на глада “, ролята на координатор на която ще бъде предоставена на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации.

Китайският стандарт за „ обществен заем “ се основава от към десетилетие и измина дълъг път. Той се основава на метод, противопоставен на западния - цялостното владичество на страната над корпоративното ръководство при прекачване на забележителна част от оперативните пълномощия на ТНК.

Този стандарт се предизвиква от групата на Си Дзинпин, за разлика от други авторитетни групи в КНР, които упорстват за поправяне на китайския план в интерес на по-голямо обединяване със Запада.

Двете системи на световно ръководство, основани на тези два стандарта, са фундаментално несъвместими. Затова за Запада е значимо да в профил Си Дзинпин и да помогне на неговите съперници, с цел да се върне сегашната двуполюсна международна система (западен стандарт – китайски стандарт) в границите на еднополярността.

Военните интервенции в разнообразни райони на планетата стават все по-вероятни. Международното право е съвсем изхвърлено като рудимент на остарелия свят, провежда се всеобщо изселване на бежанци, територията на някогашния Съюз на съветските социалистически републики се деиндустриализира, икономическите връзки се раздират и се основават предпоставки за апетит в международен мащаб.

Прибалтика . Ако Литва продължи да блокира товарния трафик на Русия с Калининград, сред страните може да избухне боен спор, сподели на 29 юни В. Джабаров, заместник-ръководител на комисията по интернационалните въпроси на Съвета на федерацията.

В същия ден след резултатите от срещата на върха на НАТО стана известно, че алиансът ще усили броя на силите за реагиране до 2023 година от 40 на 300 хиляди - повече от 7,5 пъти! Този развой ще включва разполагането и на тежко въоръжение на границата с Русия.

Още през 2016 година английският ефирен канал BBC сподели кино лентата World War Three: Inside the War Room (Трета международна война: вътре в командния пункт), в който се моделира предполагаем сюжет на конфликт сред Русия и НАТО в Балтика и вероятното начало на трета международна война.

Оттогава е записано неведнъж увеличение на военната мощност на НАТО наоколо до границите на Калининградска област и Беларус. В граничната зона на съюзната страна на Русия и Беларус доста се усили броят на полетите на разследващата и тактическата авиация на НАТО.

Най-големите хранилища и уреди за предпазване на алианса, които преди този момент са били ситуирани в Германия, Холандия, Норвегия и Белгия, от няколко години са систематично прехвърляни в Полша и балтийските страни. Един от най-големите хранилища за бронирани транспортни средства е построен покрай полския град Повидзе: отсам до беларуската граница са няколко часа път пешком, а до Калининград – час и половина...

Арктика. Николай Корчунов, дипломат за специфични поръчения на съветското външно министерство, ръководител на Комитета на висшите чиновници на Арктическия съвет, Николай Корчунов, сподели на 22 май, че Арктическият район се трансформира в интернационален спектакъл на военни дейности и това е доста притеснителна наклонност.

Днес Обединеното кралство преглежда Арктическия район по отношение на Балтийския район и към този момент доста е засилило наличието си в северното направление в границите на взаимните експедиционни сили ( JEF ), настоящи под негова закрила.), която включва страните от Скандинавия, балтийските страни и Холандия. От 15 юни Норвегия отхвърли на Русия прекосяването на артикули за съветските арктически селища на Шпицберген - те бяха спрени на Граничен контролно-пропусквателен пункт Сторског. Очертава се доста тежка обстановка.

Курилите и Тайван. Западът, по мнението на някои откриватели, чака, че Русия, ще " увисне " в Украйна, ще излезе от този спор отслабена и няма да може ясно да отговори на заканите в Далечния изток. Това ще даде опция на Япония да предизвика спор към Курилските острови и да се опита бързо да реши със мощ „ казуса за северните територии “.

Целта е да се отстрани опцията за потребление на Тихоокеанския флот на Русия. Формално това не се отнася за Китай, само че обстановката в района ще се промени фрапантно: Япония може да освободи обилни сили, с цел да даде военна поддръжка на Тайван (което беше недвусмислено оповестено в Бялата книга за защитата, оповестена в Япония предходната година).

Ще има районен спор сред Китай, Япония и Тайван, зад който ще стои англосаксонският блок АУКУС. Китай е извънредно уязвим в Малакския проток, през който се движат главните му товари на Запад. Ситуацията ще отслаби позициите на Си Дзинпин и ще го принуди или да влезе в директен боен спор с рисковани вероятности, или да признае провалянето си и да загуби властта.

Централна Азия (Афганистан, Таджикистан, Казахстан) също резервира огромен избухлив капацитет ; Корейски полуостров ; Югоизточна Азия (от Мианмар до Соломоновите острови, Индия-Пакистан ), където англосаксонците небрежно сътвориха военния районен съюз AUKUS, което приказва за вероятни изостряния в така наречен Индо-Тихоокеански регион;

Латинска Америка , където е допустимо военно опълчване сред подкрепяната от англосаксонците Колумбия/Бразилия и насочената към КНР/РФ коалиция Куба/Венецуела/Боливия/Никарагуа.

Специално внимание заслужава Близкият изток , където Израел и подкрепяният от англосаксонците блок от арабски монархии се опълчват на „ евразийско” насочените Сирия, Иран и йеменските хусити. Израел бомбардира покрайнините на Дамаск в продължение на седмици от пролетта и модернизира своя железен купол с лазерни системи. Подготовката за огромна война се синхронизира от „ владетелите на дискурса “ с създаването на тематиката за международния апетит от 2022-2023 година, който може да докара до нови потоци от бежанци към Европа...

Всички тези рецесии не просто тлеят, а са подготвени да избухнат всеки миг. Във всички тези случаи Съединени американски щати и Китай са директни или непреки участници в борбата. Във всички случаи те към този момент стрелят или се готвят да го създадат. Случващото се обаче дава късмет на Русия. И двата налични сега световни проекта-стандарта са антагонистични на обичайния морал и нечовешки от позиция на „ остарялото обикновено “.

Русия би могла да предложи на света личен план за развиване, лишен от минусите както на западния, по този начин и на източния стандарт, само че в това време включващ преимуществата и на двата модела.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР