Подготовката на здравната системата, ако се наложи в следващите месеци

...
Подготовката на здравната системата, ако се наложи в следващите месеци
Коментари Харесай

Д-р Меджидиев: Най-важните задачи са подготовката за бъдеща COVID-вълна и остойностяване на лекарския и сестрински труд

Подготовката на здравната системата, в случай че се наложи в идващите месеци да посрещнем нова COVID-вълна, е главен приоритет. Това сподели служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на конференция за показване на екипа и целите си, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Безплатните антигенни текстове към този момент са отпуснати, заяви Меджидиев и добави: Още идната седмица ще бъдат отпуснати спомагателни средства и за защитно облекло и за проби, както и да се подсигури заплащането на хората, които реализират имунизация. Средствата ще бъдат отпуснати със задна дата.

Първата задача, която Меджидиев си слага отвън COVID-обстановката, е механизмът за остойностяване на лекарския и сестрински труд.

Заплащането в опазването на здравето е доста ниско и изрично би трябвало да се създадат механизми, с които то да бъде остойностено както би трябвало. Всяка една клинична пътека е остойностена както би трябвало, единственото, което липсва там е заплащането на лекарския и сестринския труд, даде за образец Меджидиев.

Друга точка в дневния ред на служебния министър е по посока на предварителна защита и профилактика на детското опазване на здравето.

В същото време продължава работата по плановете, които влизат в Плана за възобновяване, добави министърът.

Служебният министър показа и екипа си, в който влизат доктор Тома Томов, доктор Лидия Чорбанова, доктор Александър Златанов. Политически консултант ще е доцент Бакал Иванов.

Служебният министър заяви, че през вчерашния ден е определен нов Надзорен съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), който ще се управлява от доктор Златанов.

Още в понеделник се привиква първия Надзор, който да одобри анекса за спомагателни средства на лечебните заведения, заключи Меджидиев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР