Подготовката на летния сезон бе обсъдена по време на първото

...
Подготовката на летния сезон бе обсъдена по време на първото
Коментари Харесай

Осигуряват противопожарен екип в КК Златни пясъци за летния сезон, ето къде може да настанят командированите

Подготовката на летния сезон бе разисквана по време на първото съвещание на Консултативния съвет по въпросите на туризма, разбрахме от Общината.

Община Варна ще помогне за обезпечаването на непрекъснат противопожарен екип на територията на КК " Златни пясъци " за трите месеца на дейния туристически сезон. Това съобщи по време на първото съвещание на новия Консултативен съвет по въпросите на туризма кметът Благомир Коцев, който е и негов ръководител. Командированите от вътрешността на страната пожарникари биха могли да бъдат настанени в общинската почивна база на " Златни пясъци ", която е в положително положение, след ремонт, стана ясно по време на срещата.

По силата на съглашение сред Община Варна и Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГД ПБЗН) допреди две години в курортния комплекс е бил основан един противопожарен екип и един профилиран автомобил. През сезони 2022 и 2023 се е разчитало само на екипите на противопожарната работа във Варна.

За това лято е нужен един основан автомобил и командироването на в допълнение чиновници за интервала от 15 юни до 15 септември. Причината е, че най-краткото време, за което противопожарен екип може да доближи от града до последните хотели на курорта, е над 20 минути, показват от Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

По време на първото съвещание хотелиерските организации регистрираха, че доста от базите ще бъдат отворени още на 1 май и по време на великденските празници.

Припомняме, че в консултативния съвет вземат участие представители на браншовите организации, РЗИ, Агенция по сигурност н храните, Областно пътно ръководство, Бюрото по труда и други институции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР