Подготовката на един първокласник, която включва закупуването на тетрадки, скицник,

...
Подготовката на един първокласник, която включва закупуването на тетрадки, скицник,
Коментари Харесай

200 лева струва най-малко подготовката за първи клас

Подготовката на един първокласник, която включва закупуването на тетрадки, скицник, боички, кутия за сандвич, неразливаща се чаша излиза сред 40 и 60 лв.. В тази цена обаче не влиза несесер и раница. За тях ще би трябвало да прибавим сред 90 и 110 лв..

Това пресметна Ирина Бояджиева, която работи в книжарница, заяви БГНЕС.

" Тази година акцията за подготовката на децата за учебно заведение започва на 15 август, защото доста от родителите желаят да свършат тази работа преди огромната лудница през септември. Независимо дали ще купите през днешния ден всичко належащо за първия образователен ден, или през септември - цените са идентични ", сподели Бояджиева.

" Несесерът за първи клас би трябвало да е екипиран с ластици. Тетрадките с тесни и необятни редове, както и с квадратчетата, костват сред 0,39 лв. и 0,80 лв.. За първи клас тетрадките би трябвало да са с най-много 24 листа. Химикалките костват сред 1 и 3 лв.. Цветните моливи варират сред 5-6 лв. за 12 цвята, а с 24 стигат до 10 лв.. Водните бои костват към 5-6 лв. ", разясни Ирина Бояджиева.

Тя посъветва родителите да отделят още към 50 лв. за закупуване на пособия.

При по-големите възпитаници подготовката ще излезе по-малко, защото броят на тетрадките понижава. Няма наложително условие какъв да бъде несесерът и цената му е сред 12 и 20 лв..

" Разходът за закупуване на ученическите принадлежности пада с към 20 лв. и със закупуването на нова раница подготовката им за новата образователна година ще излезе към 100-120 лв. ", пресметна Бояджиева.

Купуването на раницата също не е лесна задача, макар че пазарът изобилства от разнообразни типове. За първолаците тя би трябвало да е доста постоянна. Препоръчително е да бъде с дебело дъно, да няма ципове, а да е със закопчалка, защото циповете елементарно се късат. По-вероятно е, в случай че се купи раница за 20 лв., тя да се съсипе за един месец, разясни още Ирина Бояджиева.

От четвърти клас нагоре раниците поевтиняват и хубава чанта може да бъде купена на цена сред 60 и 70 лв.. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР