Подготовка за прием на болни от коронавирус деца, включително в

...
Подготовка за прием на болни от коронавирус деца, включително в
Коментари Харесай

КАКВО СЕ СЛУЧВА?! Хората на Кацаров подготвят болниците за бум на деца с коронавирус, включително в интензивни отделения

Подготовка за банкет на заболели от ковид деца, в това число в интензивни отделения, са стартирали хората от екипа на здравния министър Стойчо Кацаров. Това излиза наяве от прессъобщение на Министерство на здравеопазването, в което се приказва за предстоящ растеж на новозаразени.

Бъдещи дейности при увеличение на броя на инфектираните с коронавирусната зараза деца разискаха на среща в Министерството на здравеопазването заместник-министърът на опазването на здравето доктор Тома Томов и лекари от Националната кардиологична болница, Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина „ Н.И. Пирогов”, Университетската болница „ Александровска “ и Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев “.

" Обсъдиха се разнообразни благоприятни условия съгласно наличната обезпеченост и подготвеност на лечебните заведения да одобряват деца с COVID-19, които се нуждаят от интензивно лекуване ", пишат от Министерство на здравеопазването.

В последните седмици имаше и няколко случая на умряли деца с коронавирусна зараза, както и растеж на болни измежду учениците, които се нуждаят от болничви грижи. Досега обаче въпросът не бе разискват особено от специалистите, както и не приказват за прекосяване на онлайн образование, тъй че пандемията измежду невръстните да бъде стопирана.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР