Подемът на Биткойн и на крипто пазара като цяло проправи

...
Подемът на Биткойн и на крипто пазара като цяло проправи
Коментари Харесай

Броят на крипто милиардерите расте – ето кой попада в тази категория

Подемът на Биткойн и на крипто пазара като цяло проправи пътя на нова вълна от милиардери. През миналата година общата стойност на криптовалутите се изстреля със зашеметяващите 170%, значително с помощта на легализирането на спот ETF-ите за Биткойн в Съединени американски щати.

Това метеоритно повишаване изстреля Биткойн до исторически връх от $73,000 през март, създавайки нови милиардери в този развой.

Новият отчет на Forbes разкрива удивително нарастване на броя на лицата, които получават статут на милиардери посредством криптовалути, като тази година те са 17 спрямо едвам 9 предходната година, което съставлява нарастване с съвсем 50%.

Заедно тези крипто магнати могат да се похвалят с впечатляващо благосъстояние, възлизащо на $93 милиарда, което е забележителен скок по отношение на регистрираните предходната година $37 милиарда.

Начело на групата е Чанпенг Джао, създател на Binance, чието оценено чисто положение е повишено до $33 милиарда от $10.5 милиарда макар правосъдните борби, в това число признаването на виновност по обвинявания в пране на пари в Съединени американски щати.

Състоянието на Майкъл Сейлър от MicroStrategy и Брайън Армстронг от Coinbase също е повишено надлежно до $4.4 милиарда и $11.2 милиарда с помощта на бързо растящите стойности на акциите на техните компании.

В тазгодишния лист са включени и нови лица като Джанкарло Девасини, Паоло Ардоино, Жан-Луи ван дер Велде и Стюарт Хогнер, основни фигури в спорния, само че извънредно печеливш емитент на постоянни монети Tether.

Ветераните на крипто пазара, измежду които близнаците Уинкълвос, рисковият капиталист Тим Дрейпър и съоснователят на Ripple Джед Маккейлъб, не престават да имат въздействие, като ориста им е подсилена от бичия процес на пазара.

Появата на крипто милиардери акцентира бързата еволюция на бранша и възходящото му значение за преоформянето на международните финанси.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР