поделеното пътуване няма да бъде засегнато от промените в Наказателния

...
поделеното пътуване няма да бъде засегнато от промените в Наказателния
Коментари Харесай

НС реши: Споделеното пътуване няма да бъде наказвано

поделеното пътешестване няма да бъде наранено от измененията в Наказателния кодекс, с които се вкарва наказателна отговорност за осъществяването на нерегламентиран транспорт, реши дефинитивно Народното събрание, който през днешния ден гласоподава върнатите за наново разискване от президента разпореждания от Кодекса за комерсиалното мореплаване.

С измененията в Кодекса за комерсиалното мореплаване се променят и текстове от Закона за автомобилните транспорти и се вкарва нов състав на закононарушение в Наказателния кодекс за осъществяването на нерегламентиран транспорт на пасажери.

Прецизират се текстовете, с които се вкарва наказателна отговорност за нерегламентиран транспорт, съобщи Иглика Събева от ГЕРБ. Вместо в началото плануваните 10 години отнемане от независимост, за нерегламентиран транспорт се планува наказване от две до пет години, при дипломиран състав на закононарушението, означи тя.

За да е изрично ясно на всички и да няма каквито и било подозрения и насочни точки за погрешно пояснение на правната наредба и нейната безспорна ирелевантност, конкретизирахме, че публичният транспорт на пасажери, без изискуемите за това документи, следва да е осъществяван по занимание, с цел да са използвани глобите, планувани в тази правна норма, изясни Събева. За по този начин нареченото споделено пътешестване, тя уточни, че то е отвън обсега на наредбата на предлаганата за основаване правна норма, защото би трябвало да са налице както възнаграждение, по този начин и икономическа полза.

Според признатите разпореждания, който без позволение, регистрация или лиценз, които се изискват по нормативен акт или акт на Европейския съюз прави по занимание публичен транспорт на пасажери, се санкционира с отнемане от независимост от една до три години. Когато действието е осъществено от две или повече лица, сговорили се авансово за неговото реализиране, или посредством потребление на неистинен или преправен документ с погрешно наличие, наказването е отнемане от независимост от две до пет години и с санкция от две до 10 хиляди лв.. С различен текст се регламентира лишаване на транспортното средство, послужило за осъществяване на действието, в интерес на страната.

В хода на разискванията Георги Свиленски от ПГ "БСП за България " благодари на сътрудниците си в транспортна комисия и на сътрудниците си от ГЕРБ, че са се вслушали във всички рецензии. Той бе безапелационен, че с новите текстове, към този момент не може за едно и също закононарушение да се търси и административна, и наказателна отговорност.

Свиленски уточни, че отпадат и терзанията им, че под наказателно гонене ще попаднат всички тези, които правят споделено пътешестване. Хората, които правят споделеното пътешестване, към този момент могат да бъдат спокойни, увери Свиленски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР