Поддръжници на албанската опозиция влязоха в сблъсъци с полицията, след

...
Поддръжници на албанската опозиция влязоха в сблъсъци с полицията, след
Коментари Харесай

Сблъсъци и сълзотворен газ в Тирана по време антиправителствен протест

Поддръжници на албанската съпротива влязоха в конфликти с полицията, откакто пробиха кордона от служители на реда към постройката, където се обитава офиса на премиера Еди Рама. Сблъсъците избухнаха по време на антиправителствените демонстрации с искане за оставката на министър-председателя.

Протестиращите хвърляха коктейли „ Молотов “ и пиратки по охраняващите служители на реда. В момента, в който стачкуващите нахлуха през централния вход на държавната постройка обаче, органите на реда използваха сълзотворен газ и палки, с цел да ги разпилян, оповестява Ройтерс.

Делегацията на Европейски Съюз в Тирана – от името на посланиците на държавите-членки на евросъюз, и посолството на Съединени американски щати осъдиха насилието на днешните антиправителствени митинги в албанската столица и приканиха “и двете страни да се въздържат от принуждение ”.

„ Делегацията на Европейски Съюз, дружно с всички посолства на евросъюза, упълномощени в Тирана, приканва страните да се върнат към мира и да се откажат от актовете на принуждение. Право на жителите е да стачкуват, с цел да изразят недоволството си, само че това би трябвало да става по кротичък метод, както е обезпечено от демократичните институции. Отново повтаряме апела си страните да се дистанцират от насилието, “ се показва в изказване на Делегацията на Европейски Съюз в Тирана.

С сходно официално съобщение и посолството на Съединени американски щати прикани участниците в митингите да се въздържат от принуждение. По-рано английският дипломат в Тирана Дънкан Норман също се обърна с апел към стачкуващите – да стачкуват спокойно и да заобикалят насилието. / БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР