Поддръжник на терористичната групировка Ислямска държава (ДАЕШ) е бил прострелян,

...
Поддръжник на терористичната групировка Ислямска държава (ДАЕШ) е бил прострелян,
Коментари Харесай

Поддръжник на Ислямска държава нападна двама полицаи в Истанбул


Поддръжник на терористичната формация " Ислямска страна " (ДАЕШ) е бил прострелян, откакто намушкал с нож двама служители на реда в Истанбул, съобщи в. " Дейли Сабах ", представен от Българска телеграфна агенция.

Нападението от джихадиста е било осъществено през вчерашния ден пред офиса на локалната администрация в истанбулското предградие Силиври.

Заподозреният е бил арестуван от полицията, охраняваща офиса на локалната администрация в Силиври. На фрагменти от мястото на случая се вижда по какъв начин той атакува с нож служителите на реда, преди силите на реда да съумеят да извадят оръжията си и да стрелят по него. 

Двама служители на реда и обвиненият са приети в болница.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, който бе в Силиври за присъединяване в събитие, съобщи пред публицисти, че служителите на реда са в положително здравословно положение. Той уточни, че нападателят е бил известна фигура на полицията. 

Семейството му неведнъж е подавало тъжби против него и е известно, че той е бил душевен неустойчив, сподели Сойлу. 

" Знаем, че е симпатизирал на група, обвързвана с Халис Баянджук, откакто е гледал техни видеоклипове. Мисля, че е бил стимулиран да извърши това нахлуване, откакто е гледал видеоклипове ", уточни министърът на вътрешните работи.

Халис Баянджук е бил почитан член на ДАЕШ. В момента джихадистът се намира в пандиза в Силиври. Миналата година той бе наказан на 12 години и шест месеца затвор по обвиняване в управление на терористична организация, показва " Дейли Сабах ". 

През 2013 година Турция бе една от първите страни, които включиха " Ислямска страна " в листата си с терористични организации. Оттогава страната е била цел на групировката неведнъж, като са осъществени минимум 10 самоубийствени набези, седем бомбени офанзиви и четири въоръжени набези, лишили живота на минимум 300 души и ранили стотици други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР