Поддръжката на новите изтребители F-16 Block 70 вероятно ще се

...
Поддръжката на новите изтребители F-16 Block 70 вероятно ще се
Коментари Харесай

F-16 може да осмисли национализацията на Авионамс

Поддръжката на новите изтребители F-16 Block 70 евентуално ще се реализира в авиоремонтния цех " Авионамс ", заяви Джеймс Робинсън, шеф във компанията производител на машините " Lockheed Martin ".

Във вторник той показа пред публицисти някои детайлности към договорката сред Съединени американски щати и България за осем изтребители F-16 Block 70 на цена от близо 2.2 милиарда лв..

Очаква се машините да дойдат в България през 2023 година, като ще бъдат ситуирани в авиобазата " Граф Игнатиево ", която занапред би трябвало да бъде приспособена за условията им. По поддръжката им ще работи и неотдавна национализираният пловдивски цех " Авионамс ", чиято благосъстоятелност се свързваше с Цветан Василев.

Според Робинсън в бъдеще в България ще има опция да се ремонтират и изтребителите F-16 на другите страни в района, в случай че те имат сходно предпочитание. Словакия също закупува сходни машини, а Гърция ще модернизира наличните си изтребители F-16 до това равнище.

Държавата си върна завода " Авионамс " за близо 30 млн. лв., като твърдеше, че в него може да се ремонтират старите руски изтребители МиГ 29 и щурмоваци Су 25.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР