Поддръжката и модернизирането на ядрения арсенал през следващите 30 години

...
Поддръжката и модернизирането на ядрения арсенал през следващите 30 години
Коментари Харесай

Ядреният арсенал ще струва на САЩ $1.2 трилиона, Вашингтон няма идея как ще ги плати

Поддръжката и модернизирането на нуклеарния боеприпас през идващите 30 години ще коства на Съединени американски щати повече от 1.2 трлн. $. Това твърди отчет, оповестен от Бюджетната работа на Конгреса.

Настоящите проекти за рационализация на старите самолети, кораби и ракетни силози, които съставляват нуклеарния боеприпас на Съединени американски щати, ще костват с 50% повече, в сравнение с в случай че Съединени американски щати поддържат и поддържат настоящето си съоръжение в тази област.

Проучването преглежда проектите на администрацията на Барак Обама за рационализация на нуклеарния боеприпас. През януари актуалният президент Доналд Тръмп изиска от министъра на защитата Джеймс Матис да организира личен обзор на американските нуклеарни сили. Резултатите могат да бъдат оповестени през идващите месеци.

" Конгресът към момента няма отговори по какъв начин да платим за това изпитание или какви ще бъдат компромисите с други старания за национална сигурност ", сподели Адам Смит, член на Комисията по въоръжените сили на Съединени американски щати във връзка проекта на Обама.

Разходите ще набъбнат от 29 милиарда $ през 2017 година на 47 милиарда $ през 2027 година, преди да доближат 50 милиарда $ годишно след 2030 година

Модернизацията на нуклеарните сили на Съединени американски щати изостава от тази, която организира Русия. Москва към този момент е минала 2/3 от пътя на осъвременяването на нуклеарната си триада, сподели военачалник Пол Сева, един от водещите членове на Генералния щаб на американската войска.

През август Военновъздушни сили на Съединени американски щати подписаха обособени контракти с Boeing и Northrop Grumman за продължение на създаването на заместител на остаряващата система за междуконтинентални балистични ракети Minuteman III, една от основите на нуклеарната триада.

Дни по-късно Военновъздушни сили подписаха сходни контракти и с Lockheed Martin и Raytheon за 900 млн. $, с цел да продължат да работят за замяната на нуклеарните круизни ракети AGM-86B. Този обстоен контракт за развиване разрешава на фирмите да продължат да работят върху оръжието за далечни дистанции, което е още един от стълбовете на нуклеарната триада на Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР