Поддържането на красиви стайни растения е любимо хоби на милиони

...
Поддържането на красиви стайни растения е любимо хоби на милиони
Коментари Харесай

Опасните цветя не трябва да остават нито ден повече в дома ви: Отървете се от тях, докато сте все още здрави

Поддържането на красиви стайни растения е обичано занимание на милиони хора по света. И има за какво – те придават уют и хубост на всеки дом, а наличието им през студените сезони на годината непрестанно ни припомня, че те не са безкрайни и скоро ще дойдат първите предвестници на пролетта. Трябва обаче да имаме поради, че някои цветя и растения, въпреки и да участват всеобщо по домовете ни, крият съществени опасности за здравето, оповестява профилираният уебсайт zdrave.to. Някои от отглежданите на закрито домашни растения съдържат лютив сок, който елементарно може да провокира сълзене, инфектиране или сърбеж. Такива са всички разновидности на млечката.

ФИКУСЪТ Е РАСТЕНИЕ, КОЕТО ПРИСЪСТВАШЕ В ПОЧТИ ВСЕКИ ДОМ Пожарна охрана ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА.
Той обаче по никакъв начин не е безвреден, тъй като може да провокира пристъпи на астма, както и разнообразни алергични реакции. Здравецът и игликата са непретенциозни и обичайни за България растения, само че развъждането им на закрито също може да отключи алергии и да докара до обриви, сърбеж и слюнкоотделяне. При по-тежки случаи признаците са отоци в региона на очите и устата, затруднено дишане и кашлица. Азалията, филодендронът и хортензията са красиви растения, само че съдържат значително отровни субстанции.

Истина е, че те могат да ни причинят щета, единствено в случай че попаднат в организма. Това не значи, че рискът си заслужава и по-добрият вид е те да бъдат изнесени от вкъщи. Това важи изключително за местата, където живеят дребни деца. Не по малко рискови са цветята от семейство Тойнови. Най-известните представители на това семейство са олеандърът, пустинната роза, камелията и мандевилата. В тях се съдържат субстанции, които пагубно въздействат на сърдечно-съдовата активност.

Така да вземем за пример, макар необятното си разпространяване като украсителен шубрак и хубостта си, листата и плодовете на олеандъра съдържат химикали известни като сърдечни гликозиди. Те са лечебни в прецизни дози, само че могат да доведат до прекъсване на сърдечната активност, когато са признати в непремерени количества.
Екстрактът от олеандър визира относително едва животни като гризачи и птици, които са съвсем нечувствителни към сърдечен гликозид (карденолид). Други бозайници, обаче, като кучета и хора, са по-чувствителни към резултатите на сърдечен гликозид и клиничните изражения на приемането му.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР