Подаването на заявления за участие в първия етап на класирането

...
Подаването на заявления за участие в първия етап на класирането
Коментари Харесай

Започна кандидатстването в училищата след 7 клас

Подаването на заявки за присъединяване в първия стадий на класирането след 7 клас стартира през вчерашния ден и ще продължи до 7 юли, осведомят районните ръководства по образованието в страната. Някои от тях одобряват документи и на хартия, а освен онлайн, на други места кандидатстването е единствено онлайн. Учениците би трябвало да подредят паралелките, в които желаят да бъдат признати, започвайки от най-желаните към по-малко желаните. Броят на желанията може да бъде безграничен. За професионалните паралелки е належащо да се прикачи здравно удостоверение, издадено от общопрактикуващия доктор на ученика, напомнят специалистите. Цялата нужна информация по отношение на оценките ще бъде отразена по длъжностен път преди да се пристъпи към балообразуване и класиране.
По традиция измежду най-желаните за банкет след 7 клас са профилираните гимназии - математически и езикови. Планираните профилирани паралелки в страната са 964, а професионалните - 1477.
Първото класиране ще бъде оповестено до 12 юли, като от 13 до 15 юли признатите възпитаници ще имат опция да се запишат, а недоволните - да подадат заявление за присъединяване във второ класиране. Второто класиране е до 20 юли, като признатите би трябвало да се запишат на 21 и 22 юли. Подаването на документи за трето класиране, което е на 29 юли, може да стане сред 26 до 27 юли. Попълването на незаетите места продължава до 10 септември.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР