Под заглавие Ще прилагаме закона без пощада германското списание Шпигел

...
Под заглавие Ще прилагаме закона без пощада германското списание Шпигел
Коментари Харесай

Кирил Петков ще прилага закона "без пощада"

Под заглавие " Ще прилагаме закона без прошка " немското списание " Шпигел " разгласява първото огромно изявление на Кирил Петков за задгранична медия. Радио Дойче веле, което оповестява за интервюто, извежда в заглавие различен откъс: " Ще почистим петното на корупцията, полепнало по името на България ".

Кандидатът за министър председател изяснява триумфа на своята партия с това, че гласоподавателите са възприели уговорката ѝ против корупцията като заричане: „ Нашата запазена марка ще е това, че съблюдаваме обещанията си. Не можем да обещаем благосъстояние на всички, само че обещаваме упорита работа и нулева приемливост по отношение на корупцията. Ще прилагаме закона без прошка. Искаме да почистим петното на корупцията, което е полепнало по името на България. И да го променим в позитивна посока - като запазена марка на една страна, която се е справила с този проблем “, споделя Петков. По-нататък той изяснява, че е стимулиран от огромния капацитет на страната, който стои необработен. „ Не мога да претърпявам, когато приказват за България като за най-бедната страна в ЕС “, споделя още Петков.

В изявлението за „ Шпигел “ той акцентира и аргументите, заради които България през днешния ден е по-бедна даже от Румъния. По думите му това се дължи на неправилното потребление на европейските средства, които или са пълнили нечии джобове, или са били влагани в неверни планове. „ За четирите месеца, в които ние (с Асен Василев - бел.ред.) работихме като част от служебното държавно управление, икономическият растеж доближи равнище от 10% “, споделя Петков пред немското издание.

На въпрос на „ Шпигел “ дали би подкрепил прокурорски следствия против някогашния министър председател Бойко Борисов и неговия антураж, Кирил Петков дава отговор, че е за построяването на изцяло без значение и дейно правораздаване. В същото време той споделя, че е срещу това да се желаят следствени дейности единствено против една избрана персона. „ Но ние се нуждаем от фактически безупречен основен прокурор. Най-добре би било, в случай че сегашният титуляр на поста се отдръпна непринудено “, прибавя Петков.

" Шпигел " пита: „ Партията на някогашния министър председател Борисов, която е в основна степен виновна за окаяното положение на България, е член на Европейската национална партия - т.е., побратимена е с немския ХДС. Какво значи това предвид на така наречен западна ценностна система? ".

„ И ние това се питаме “, дава отговор Петков и прибавя: „ Зад какви полезности застава в действителност това партийно семейство? Има ли в Европарламента неразрешена търговия с гласове в подмяна на затварянето на очи пред корупцията? В случая с България ми се коства, че това е било точно по този начин. Който раздава европейски пари, без да ревизира дали в страната-получател има господство на закона, усилва проблемите в допълнение. За това би трябвало да се приказва. Впрочем, България към този момент няма да бъде безгласен сътрудник в периферията на Европа “, споделя Петков, припомняйки, че Бойко Борисов не владее британски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР