Под венчилото на 77-годишна възраст е минал актьорът Васил Банов.

...
Под венчилото на 77-годишна възраст е минал актьорът Васил Банов.
Коментари Харесай

Горчиво на 77: Актьорът Васил Банов се ожени за четвърти път

Под венчилото на 77-годишна възраст е минал артистът Васил Банов. Преди дни той се появи с брачна халка на ръката си на събитие в памет на Невена Коканова в габровското село Иглика, където тя прекара последните години от живота си. В читалището там Банов пристигна самичък, без настоящата си брачна половинка, която евентуално е била възпрепятствана, само че златната му халка блестеше блестящо.

От известно време насам актьорът живее дружно с 22 години по-младата от него Радостина. Явно неотдавна двамата тихомълком са узаконили съюза си, без да подвигат медиен звук към сватбата. „ Много съм признателен на Радостина! Тя има вродена просветеност, владее няколко езика, доста е умерена. Доста по-млада е от мен, само че в случай че не беше тя, несъмнено щях да му отпусна края.

Всичко, което върша в последните години, го дължа на нея “, показа преди време за обичаната си артистът.

Двамата постоянно се появяват хванати за ръка по алените килими на разнообразни кино фестивали у нас, без да се тормозят да обявяват любовта си. Зад гърба си огромният актьор има три брака и три деца, а с помощта на сродната си душа Радостина чул „ Менделсон “ и за четвърти път. Къде и по кое време се е състояла тяхната загадка женитба, влюбените не разкриват. Синът му Боил Банов бе министър на културата и той също подвигна женитба през 2019 година, когато се врече във безконечна обич на половинката си Ива Петрони.

След забележителната роля на проф. Камбуров, която направи в докторската сага „ Откраднат живот “, 77-годишният артист си е дал къса отмора от сериалите, само че продължава да приема оферти за нови планове в киното. Досега е бил отвън форма единствено поради тежката интервенция на врата, на която се подложи, до момента в който беше зaм.-диpeĸтop нa тeaтъp „ Cълзa и cмяx “. Πo вpeмe нa интервенцията cпeциaлиcтитe поставили във вpaтa нa aĸтьopa тpи ĸeйджa – имплaнти, ĸoитo ce пocтaвят нa мяcтoтo нa шийнитe диcĸoвe. Възстановил се бързо и още веднъж се върнал към остарелия си динамичен темп на живот.

Скоро премиера на огромен екран евентуално ще има и последният филм, в който Банов взе присъединяване през предходната есен. Тогава стартираха фотосите на лентата от последната сесия за филмопроизводство на Българската национална телевизия – „ Сватба “. 90-минутният филм е копродукция сред Българска национална телевизия и „ Нюанс филмс “ и е по едноименната творба на Николай Хайтов от сборника „ Диви разкази “. Заради фотосите, осъществени в Родопите, Банов се научил даже да язди кон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР