Под ръководството на Софийска градска прокуратура се водят действия по

...
Под ръководството на Софийска градска прокуратура се водят действия по
Коментари Харесай

Прокуратурата се заема с инцидента на строителен обект със загинал работник

Под управлението на Софийска градска прокуратура се водят дейности по следствието по отношение на случай на строителен обект със умрял служащ в региона на пазара „ Димитър Петков “ в столицата.

Около 13:30 ч. през днешния ден, 24.11.2020 година, след постъпил сигнал, на място дошъл следовател от Следствения отдел към Софийска градска прокуратура и служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи.

В изискванията на необходимост следствието е почнало предвид на местопроизшествието и разпити на очевидци.

Към сегашния миг е открито, че по време на работа на строителен обект е умрял Р.С. (на 44 години). Другите трима служащи – С.С. (на 36 години), Ю.П. (на 53 години) и И.И. (на 45 години), са получили разнообразни по тежест телесни увреждания – черепно-мозъчни контузии с заплаха за живота, фрактура на крак.

Пострадалите са превозени в разнообразни лечебни заведения в гр. София. Образуваното досъдебно произвеждане е по член 123, алинея 1 от Наказателен кодекс – причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или правно регламентирана активност. Установено е комерсиалното сдружение, реализатор на строителния обект.

Предстои да бъде издирен неговият шеф и механически началник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР