Под ръководството на Районната прокуратура в Костинброд се води разследване

...
Под ръководството на Районната прокуратура в Костинброд се води разследване
Коментари Харесай

Украинец вкарва мигранти у нас, спипаха го на летището при опит да избяга

Под управлението на Районната прокуратура в Костинброд се води следствие за  незаконно подкрепяне на задгранични жители да минават през територията на страната.

Делото е формирано въз основа на отделени материали от досъдебното произвеждане, водено под управлението на Софийската окръжна прокуратура за провокирано пътнотранспортно произшествие. Тогава е било открито, че на 21.08.2022 година, в региона на с. Туден, община Годеч, при пътен случай била породена гибел на лидера на лекотоварен автомобил, превозвал нелегално пребиваващи в страната задгранични жители. 

Мигрантите влезнали на територията на България без знанието и разрешението на способените управляващи, като целели да стигнат до границата със Сърбия, оповестиха от прокуратурата.

В хода на следствието е бил открит съизвършител, подпомагал прекосяването на 32-ма жители от Афганистан и Пакистан в страната - 23-годишният жител на Украйна Р.Т. Той е бил арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Аерогара Бургас " при опит да напусне страната.

С разпореждане на прокурор в Районна прокуратура – Костинброд Р.Т. е бил притеглен в качеството на обвинен за осъщественото от него закононарушение. Днес съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Разследването по делото продължава под надзора на Районна прокуратура – Костинброд.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР