Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно

...
Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно
Коментари Харесай

Районна прокуратура-Плевен ръководи разследване за отглеждане и държане на марихуана

Под управлението на Районна прокуратура-Плевен се организира следствие по досъдебно произвеждане за държане на високорискови наркотични субстанции - марихуана и за развъждане на растения от рода на конопа в нарушаване на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите - закононарушение по член 354а, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс и закононарушение по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 14.07.2023г. в хода на извършена профилирана полицейска интервенция, при осъществена инспекция от чиновници на районно управление (на МВР) Долна Митрополия, в дворно място на частен дом в с. Комарево, обл. Плевен, е открито да се отглеждат растения от рода на конопа.

В парцела са осъществени претършуване и изземване, при които били открити и конфискувани растения от рода на конопа с височина от 117 до 260см., плик със суха тревиста маса и плик със семена за посев.

В едно от пространствата на дома са открити железна структура, вид палатка, от вътрешната страна фолирана с два странични въздуховода и слънчева лампа.

В дома са открити още сушилня, осветителни тела, таймери, влагоабсорбатори, терморегулатори и други уреди, постоянно употребявани при развъждането на наркотични субстанции.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура- Плевен, като се организира от проверяващ служител на реда при РУ- Долна Митрополия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР