Под ръководството на Районна прокуратура-Монтана се водят действия по разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура-Монтана се водят действия по разследване
Коментари Харесай

Разследват три телефонни измами

Под управлението на Районна прокуратура-Монтана се водят дейности по следствие по формирани досъдебни производства за осъществени в границите на една седмица измами за имотна полза.

Престъпните действия са квалифицирани по член 209, ал.1 от Наказателен кодекс.

На 13.12.2022 година след въвеждане в подвеждане от непознато лице 85-годишният Д.Д. от с. Белотинци оставил 6500 лв. в региона на Центъра за незабавна здравна помощ в гр. Монтана.

Няколко дни по-късно – на 16.12.2022 година, жителка на с. Замфир, област Монтана, била излъгана по подобен метод. В телефонен диалог й било декларирано, че следва да помогне на органите на Министерство на вътрешните работи за залавяне на нарушители. На дамата била породена имотна щета в размер на 2600 лв..

Районна прокуратура-Монтана, Териториално отделение-Лом, следи още едно досъдебно произвеждане за незаконно действие, осъществено по сходна скица.

Понастоящем е открито, че на 18.12.2022 година непознато лице въвело в подвеждане 83-годишната С.Г. На дамата било казано, че оказва подпомагане при осъществяване на полицейска интервенция. За задачата потърпевшата персонално предала парична сума в размер на 8500 лв..

По трите досъдебни производства Районна прокуратура-Монтана даде на проверяващите органи подробни инструкции за дейности по откриване на обективната истина по отношение на осъществените измами.

Районна прокуратура-Монтана насочва зов към жителите да бъдат бдителни и да не се предоверяват на непознати лица, които ги убеждават в нуждата от присъединяване им в разнообразни интервенции по залавяне на нарушители и предаване на персонални средства за реализацията им. В такива случаи следва неотложно да се подават сигнали в полицията или прокуратурата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР