Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се води разследване
Коментари Харесай

Арести на каналджии във Видин

Под управлението на Районна прокуратура – Видин се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1, т. 3, и т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Около 05,00 ч. на 19.02.2023 година в гр. Димово, област Видин, на 30 км от граничната зона, били открити 24 лица от Афганистан, нелегално преминаващи в страната. Мигрантите били превозени с товарен автомобил, м. „ Пежо “, и подсигурени с две пилотни коли.

Самоличността на трафикантите е открита. Те са български жители – А.М. (на 40 години), Д.М. (на 46 години), З.Г. (на 32 години) и Н.Ц. (на 42 години).

Престъпното действие е осъществено по метод рисков за живота на мигрантите - товарният бус не е предопределен за транспорт на хора. В хода на следствието са събрани доказателства, че автомобилът е благосъстоятелност на комерсиално сдружение.

С разпореждане на Районна прокуратура – Видин четирима трафиканти са привлечени в качеството на обвинени и са арестувани за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР