Под ръководството на Окръжна прокуратура-Монтана се води разследване по образувано

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Монтана се води разследване по образувано
Коментари Харесай

Задържаха рецидивист, нападнал и ограбил 95-годишен мъж

Под управлението на Окръжна прокуратура-Монтана се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение - обир и нахлуване, оповестиха от обвиняването.

На 10 септември, към 12:40 часа, пред частен дом в село Василовци, област Монтана, незнаен мъж нападнал в тил 95-годишен локален гражданин. Използвайки мощ, грабителят лишил от възрастния мъж 400 лв..

Веднага след случая потърпевшият бил освидетелстван от здравно лице и освободен за домашно лекуване, без заплаха за живота. В резултат на подхванатите дейности по следствието, причинителят на незаконното действие е бил открит - 31-годишен локален гражданин.

Същият е престъпно проявен и осъждан. Понастоящем той е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Отнетите пари са били открити, конфискувани и върнати на пенсионера.

Предстои, с разпореждане на наблюдаващия прокурор, привлеченият към наказателна отговорност мъж да бъде арестуван за период до 72 часа. Ще бъде направено искане към съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на рецидивиста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР