Под ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград се провежда разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград се провежда разследване
Коментари Харесай

От прокуратурата с извънредни разкрития за мощния удар по наркомафията

Под управлението на Окръжна прокуратура - Благоевград се организира следствие за контрабанда на наркотични субстанции. Образуваното досъдебно произвеждане се води за закононарушение по чл.242 ал.2 Наказателен кодекс.

На 27.08.2020 година към 16.20 ч. на входящо трасе на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Кулата е спряно за инспекция, идващо от Република Гърция, моторно транспортно средство /МПС/ - влекач с полуремарке /и двете с българска регистрация/,управлявано от М.С. /на 50 г./.

При осъществената митническа инспекция е открито, че в полуремаркето има построен тайник. По този мотив от проверяващ митнически контрольор, при изискванията на необходимост, е осъществено претършуване, при което в построения тайник в полуремаркето са открити и конфискувани 162 бр. пакети, съдържащи високорисково наркотично вещество – марихуана, с общо тегло 81.165 кг.



Стойността на наркотичното вещество е в размер на 324 660 лева



На 28.08.2020 година в качеството си на обвинен е притеглен лидерът на МПС – М.С. /на 50 г./ за осъществено от него закононарушение по чл.242 ал.2 Наказателен кодекс /контрабанда на наркотични вещества/.



С разпореждане на наблюдаващия прокурор от 28.08.2020 година обвиненият М.С. е арестуван за период до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура - Благоевград да внесе искане в Окръжен съд-Благоевград за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с обвинения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР