Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се водят действия

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се водят действия
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура-Видин привлече в качеството на обвиняем и задържа водач на камион за контрабанда на марихуана

Под управлението на Окръжна прокуратура – Видин се водят дейности по следствие за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2, прочие 2 от Наказателен кодекс. На 10.10.2023 година е била извършена взаимна интервенция на Агенция " Митници " и Министерството на вътрешните работи.
 
В региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин при Дунав мост 2 е била спряна за инспекция влизаща в страната товарна комбинация с българска регистрация. Камионът е превозвал 20 тона железни профили от Унгария.
 
 Камионът с марихуана Камионът с марихуана Източник: Прокуратура на Република България
При сканиране с мобилна рентгенова система митническите инспектори са открили зона с необикновена компактност на пода на ремаркето. Металните профили са били разтоварени с кран и в градивна празнина в пода на ремаркето са били открити 80 вакуумирани пакета, съдържащи зеленикаво-кафеникава тревиста маса.
 
Според направена експертна информация веществото съставлява марихуана. Общото тегло на наркотичното вещество е 95,800 кг. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
 
 Контрабандна марихуана Контрабандна марихуана Източник: Прокуратура на Република България
Водачът на автомобила – българският жител В.В., е притеглен в качеството на обвинен за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната. Лицето е арестувано за период до 72 часа. Разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР