Под ръководството на Николай Абрашев – зам.областен управител,в зала Плевен

...
Под ръководството на Николай Абрашев – зам.областен управител,в зала Плевен
Коментари Харесай

Заседание проведе Областната комисия по безопасност на движението по пътищата

Под управлението на Николай Абрашев – зам.областен шеф,в зала „ Плевен ” на Областна администрация се организира съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата.

В рамките на съвещанието протече обучение по сигурност на придвижването по пътищата, взаимно с щабна подготовка на органите за ръководство и силите от Единната избавителна система.



Темата на учението, показана от комисар Атанасов – шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”/РДПБЗН/, беше: ”Повишаване потенциала на органите на изпълнителната власт за ръководство, съгласуваност и надзор при пораждане на тежки зимни условия и усложнена пътна конюнктура на територията на област Плевен ”.



Бяха изложени следните цели:

Тестване на готовността за реагиране на виновните институции при пораждане на тежка зимна конюнктура, според регионалния проект за отбрана при бедствия;

Тестване на готовността за реагиране на виновните институции при настъпило тежко верижно пътнотранспортно произшествие /ПТП/ с доста потърпевши, с присъединяване на цистерна, пренасяща рисков товар.

В презентация ст. контрольор Величков от РДПБЗН показа общия ред за дейности на Областния щаб при осъществяване на Плана за отбрана при бедствия, одобрен от регионалния шеф.

Той акцентира виновната роля на регионалния шеф при пораждане на бедствия на територията на региона и уточни част от отговорностите му: регионалният шеф провежда и управлява отбраната при бедствия; провежда и дава отговор за образованието на регионалната администрация за методите на държание и дейности при бедствия; може да разгласи бедствено състояние на територията на региона или на част от нея; провежда, координира и управлява процеса на подкрепяне и възобновяване при бедствия.

В съвещанието взеха присъединяване представители на: Областна администрация, Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” /РДПБЗН/, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи /ОД на МВР/, Център за незабавна здравна помощ /ЦСМП/, Електроразпределителни мрежи „ Запад ”ЕАД, „ ВИК ”ЕООД, Областно пътно ръководство /ОПУ/, Регионална дирекция „ Автомобилна администрация ” /РДАА/, Регионална ревизия по запазване на околната среда и водите /РИОСВ/, Регионална здравна ревизия /РЗИ/, Областен съвет на Български червен кръст /БЧК/, Регионално ръководство на образованието /РУО/, както и представители на общини от региона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР