Под прикритието на либерализма“, нацизмът на 21-ви век марширува из

...
Под прикритието на либерализма“, нацизмът на 21-ви век марширува из
Коментари Харесай

Германия: кадровото наследство на Райха и национал-глобализма

Под прикритието на „ либерализма “, нацизмът на 21-ви век марширува из Европа

В средата на октомври на уеб страницата на федералния президент на Германия се появи връзка към малко изследване, извършено по самодейност на Франк-Валтер Щайнмайер от историка от Йенския университет Норберт Фрей.

Документът, върху който Фрей и екип от съидейници работиха цели три години, се назовава „ От името на германците. Федералните президенти и нацисткото минало 1949-1994 година " Задачата на групата историци беше да ревизира връзките на висшето управление на Федерална Република Германия с някогашни чиновници на Третия райх и/или някогашни членове на NSDAP, както и присъединяване на такива лица в всруктурите за ръководство на Федералната република.

Оказа се, че единствено при първия федерален президент Теодор Хойс, който беше на поста два мандата от 1949 до 1954 година и от 1954 до 1959 година, през първия му мандат от 10 ръководители на администрацията на федералния президент четирима са имали нацистко минало, а във втория период – към този момент е налице болшинство - 6 от общо 11.

Така да вземем за пример от 1949 година администрацията на федералния президент се управлява от някой си Кайбер, някогашен почитан посланик в Третия райх, член на NSDAP от 1934 година През 1957 година на същата служба се оказва хер Блек, който също преди този момент е работил в структурите на нацистката страна и така нататък

Въпреки обстоятелството, че проучването е осъществено от професионални историци, то не претендира да бъде сериозен исторически труд. По-скоро приказваме за сбирка от къси исторически есета по дадена тематика. Клиентът обаче остана удовлетворен, тъй като даже събраните обстоятелства бяха задоволителни за ритуално немско разкайване за греховете на бащите. Покаянието, би трябвало да се означи, е все по-малко откровено с всяка минала година.

Обаче Бог да е с него, с немското смирение. Много по-важно е, че отчетът на Фрей още веднъж извади нескрито западната, по какъв начин да се каже по-меко, неизбирателност и безхаберие по въпросите на съдействието с някогашни чиновници на Третия райх, а от време на време и с приети нацистки нарушители, както и искрено фиктивния темперамент на осъществената денацификация. в зоната на окупация на западните съдружници (на чиято територия по-късно е основана Федерална република Германия).

Този метод беше в внезапен контрастност с прекомерно деликатното и съответно отношение към съмненията за присъединяване в нацистки закононарушения, което беше присъщо на държавните органи на Германската демократична република.

Между другото, изводът, записан в резултатите от проучването на Фрей, доста забавлява създателя на тези редове. Оказва се, че фактът, че някогашни нацисти са работили дълги години на управителни позиции в кабинета на първия човек на страната, по никакъв метод не е повлиял на интернационалната активност на ръководителите на Федералната република. Чудя се дали самите те имат вяра в това?

В същото време не може да се каже, че германците са безразлични както към своето тъмно минало, по този начин и към другите прояви на този мрак в сегашното и бъдещето. Така беше формиран отчетът и се правят постоянни инспекции за екстремизъм измежду всевъзможни политически сдружения. Погледнато в профил, те са образцови борци против неонацизма. Но това е единствено на пръв взор. В реалност всичко е доста по-сложно.

Всъщност се оказва, че след края на Втората международна война някогашните нацисти постоянно са можели да разчитат на покрив и маса, и на добра работа в западните разследващи структури. И в случай че израелският Мосад не прояви специфичен интерес към тях (между другото, те бяха доста изборни в търсенето на нацистки престъпници), тогава няма от какво друга да се опасяват.

Защо да ходите надалеч за образци? Неотдавнашния случай в канадския парламент ясно показва всичко на всички. Знаете ли кой беше най-често задаваният въпрос в Канада незабавно след позорното удостояване на някогашния украински есесовец: Как е попаднал там? Не, не в Народното събрание, в Канада по какъв начин е попаднал? Ами по този начин. Точно по този начин, като доста други нацисти.

И в случай че през днешния ден на Запад „ търсят “ нацизма, то го вършат по доста чудноват метод, напълно не там, където би трябвало. Например оня ден Блумбърг излезе с плашещо предизвестие, че призракът на немския шовинизъм се е завърнал.

Но къде го видяха? Може би в крещящата русофобия, трансформирала се в неразделна част от политиката на настоящето немско управление? Или в дейностите на европейски служители, които дискриминират жителите на Русия и Беларус въз основата на народност? Или може би американският евреин Майкъл Блумбърг (основателят на агенцията) е бил разчувствуван от маршовете на някогашни легионери от Секретен сътрудник в балтийските страни или от оскверняването на паметта на руските бойци в Полша и Чехия?

Въобще не. Блумбърг беше изплашен от възходящата известност на немската партия " Алтернатива за Германия ", чието политическо кредо е здравословен консерватизъм и оповаване и отбрана на ползите на немския народ.

Наричайки AfD крайнодесни, американските публицисти с мъка оповестяват, че енергийната рецесия, упадъкът на немската индустрия, спадът в стандарта на живот и неразумната миграционна политика на Берлин са довели до отлив на немски гласоподаватели от обичайните партии, дълго време и строго следени от трансатлантическите структури в услуга на Съединените щати, в търсенето на здравословни други възможности както от дясната, по този начин и от лявата страна на немския политически набор.

И защото става все по-трудно да се победи AfD, единственият метод да се отстрани рисковия съперник е да се лепне етикетът на неонацизма, който се употребява от немските управляващи при всяка опция.

Междувременно същинският нацизъм, който, както демонстрира историята, е доста по-малко заплашителен за Запада от комунизма, през днешния ден интензивно се промотира в Европа. Просто това се прави под прикритието на либерализма, като се „ пречи ” на тези, които не го желаят, да могат да го разпознаят.

В края на октомври комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент (AFEC) с двадесет гласа „ за “ и шест „ срещу “ утвърди приемането на отчет, препоръчващ промени в договорите на Европейски Съюз и унищожаване на правилото за консенсусно (единодушно) гласоподаване ( право на вето) в Съвета на Европейски Съюз, както и прехвърлянето на нови пълномощия от държавите-членки на равнище Европейска комисия, по-специално във връзка с външната политика и политиката на сигурност, сигурността на границите, горското стопанство, опазването на здравето, гражданската отбрана, индустрията, образованието и опазването на околната среда.

Така де факто се прави „ антиконституционен “ (е, в случай че Европейски Съюз имаше конституция) прелом, унищожаване на суверенитета на страните членки на Европейския съюз и искрено завладяване на властта от Брюкселските еврокомисари.

Докладът също по този начин дефинира опростена процедура за прекъсване на участието на тези страни, които нарушават „ полезностите на Европейски Съюз “ като „ господство на закона “, „ народна власт “, „ независимост “, „ права на индивида “ или „ тъждество “. И всичко това, забележете, без осъществяване на референдум или по различен метод приемане на утвърждение на измененията от народите, населяващи обединена Европа.

Шефката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, този самопровъзгласил се еврофюрер, настойчиво строи нов райх в Стария свят, към този момент четвърти подред. И знаете ли кое е изключително смешно. Дори Хитлер и неговите нацисти пристигнаха на власт посредством парламентарни избори във Ваймарската република. А фрау фон дер Лайен, както всички останали водачи на Европейския райх, не е определена от никого.

Говорейки за природата на нацизма, заслужава да се подчертае, че той в действителност е квинтесенцията, най-висшата форма на западното владичество. Освен това няма значение какво стои в основата му - ултрадесен шовинизъм, както в Третия райх, или настоящия напредничав „ демократизъм “ - главното е, че всичко това работи за световната надмощие на груповия Запад.

Този тип националглобализъм, в случай че щете, е директно продължение на историческата колониална политика на европейските страни. Политика, която ясно раздели целия свят на европейската „ градина “, в която живеят представителите на висшата раса, и други „ джунгли “, населявани от расово по-нисшите Untermensch. Не ви се има вяра? Попитайте Борел, тогава.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР